Annonce
Fyn

Nyeste tal: Nyborg Kommune er hårdest ramt af corona på Fyn og sat under opsyn

Tusindvis af fynboer bliver i øjeblikket testet for corona. Udbruddet lader til at være under kontrol på Fyn og øer, hvor der i halvdelen af kommunerne ikke er konstateret smitte den seneste uge. Dog har der været en markant stigning af smittede i Nyborg Kommune den seneste uge. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
I halvdelen af de fynske kommuner er der ikke konstateret personer smittet med coronavirus den seneste uge. Nyborg Kommune har dog oplevet en markant stigning af smittede, og kommunen er en af fem i landet, som er under ekstra opsyn.
Annonce

Fyn: Klokken 14 mandag offentliggjorde Statens Serum Institut de seneste tal for udbredelsen af coronasmitte i Danmark.

Og Fyn og øer fortsætter med at styre nogenlunde sikkert uden om nye markante udbrud af coronavirus. Dog med Nyborg Kommune som en markant undtagelse. Det kom frem under et pressemøde med sundhedsministeren mandag eftermiddag.

Således fremgår det af tallene, at der de seneste syv dage ikke er konstateret smitte hos personer i Middelfart, Assens, Svendborg, Langeland eller Ærø kommuner.

Derimod er der i den seneste uge blevet konstateret 10 personer med coronavirus i Nyborg Kommune. Det giver den østfynske kommune en sygdomsincidens på 31,3.

Til sammenligning er incidensen i Aarhus Kommune aktuelt på 97,7, mens den er 77,7 i Ringsted Kommune, fremgår det af tallene fra Statens Serum Institut.

Men stigningen i Nyborg vurderes dog til at være så alvorlig, at den fynske kommune er en af fem i landet, som der bliver holdt ekstra øje med. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag eftermiddag.

Det øvrige kommune under opsyn er Silkeborg, Glostrup, Solrød og Sorø

I Odense Kommune er der de seneste syv dage konstateret 13 personer med coronasmitte. Det giver Fyns folkerigeste kommune en incidens på 6,3.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der den seneste uge testet tre personer positive med coronavirus. I Nordfyn og Kerteminde kommuner er tallet en person hvert sted.

Siden fredag er der i Danmark blevet fundet 373 nye personer med coronavirus.

Annonce

Mange er testet

For øjeblikket lader tusindvis af fynboer sig teste for coronavirus. I den seneste uge er der ifølge Statens Serum Institut lavet 4798 test af personer fra Odense Kommune. I alt er blevet lavet 43.206 test for corona i Odense Kommune.

I Nyborg Kommune er der den seneste uge lavet 531 test, og af dem er 10 personer altså testet positiv. Det samlede tal for test i Nyborg Kommune er ifølge Statens Serum Institut 5625.

Ifølge de senest offentliggjorte tal har der ikke været indlagt nogen personer med corona på hospitaler i Region Syddanmark siden 3. august. Tallene bliver dog ikke opdateret dagligt. Der kommer nye tal om indlæggelser tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

Annonce