Annonce
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Simon Mau fra Beredskabsstyrelsen foretager her en coronatest på Anna Lyngbo i testcentret på Havnen i Nyborg. Der blev først på ugen sendt flere mobile testenheder til Nyborg, da antallet af konstaterede smittede var mærkbart stigende. Nu ligner det, at udbruddet er ved at brænde ud.
Udbruddet af coronavirus i Nyborg ser ud til at brænde ud. Antallet af konstaterede smittede i den østfynske kommune er i løbet af de seneste uge nu nede på fire. sygdomsincidensen er aktuelt 12,5. Mandag var den 31,3.
Annonce

Da Statens Serum Institut mandag offentliggjorde tal for konstaterede tilfælde af coronavirus, var tallet i Nyborg Kommune så højt, at sundhedsmyndighederne udpegede den østfynske kommune som en af en god håndfuld, som der skulle holdes ekstra øje med.

Fredag klokken 14 har Statens Serum Institut offentliggjort de seneste tal. Og det ligner, at der er kommet styr på tingene i Nyborg Kommune. I løbet af den seneste uge er der nu kun konstateret fire nye smittede. Mandag var dette tal 10. Den såkaldte incidens for antallet af coronasmittede var i mandags 31,3. Men fredagens tal er incidensen faldet til 12,5.

Efter at Nyborg var kommet på sundhedsmyndighederne radar blev der blandt andet sendt flere mobile testenheder til Nyborg. Og en lang række østfynboer har ladet sig teste. I løbet af de seneste syv døgn er 1148 personer blevet testet for coronavirus.

Annonce

Fleste nye smittede i Odense

Ikke overraskende er det i Fyns største kommune, at der de seneste syv dage er konstateret flest personer med coronavirus. I alt 12 personer er testet positive. Incidensen i Odense Kommune er aktuelt 5.9 og altså forsat en del lavere end i Nyborg Kommune.

I løbet af de seneste syv dage er der ikke konstateret nye smittede i Assens, Kerteminde, Ærø og Langeland kommuner. I Middelfart og Nordfyn kommuner er der hvert sted konstateret en smittet person. I Svendborg Kommune er der i løbet af en uge konstateret to smittede, mens tallet er fire i Faaborg Midtfyn Kommune.

Annonce

Næsthøjeste antal på landsplan

Der er registreret 165 nye smittetilfælde i Danmark fra torsdag til fredag, ooplyser Statens Serum Institut (SSI).

De 77 af smittetilfældene er i Aarhus, som er ramt af et udbrud af virusset. Til gengæld er der ingen nye smittede i Ringsted, som også har været ramt.

Antallet af nye smittetilfælde er det næsthøjeste antal på én dag, som er registreret siden slutningen af april.

Tallet skal dog - når man sammenligner med tallene i starten af udbruddet - ses i lyset af, at der bliver testet langt flere i dag end i foråret.

I starten af coronapandemien var der restriktioner på, hvem der kunne blive testet. Det er blevet lempet over flere gange, og i dag kan alle få en coronatest.

Det seneste døgn alene er der kommet prøvesvar fra 22.029 personer.

Derudover viser tallene, at antallet af indlagte er steget med en enkelt, så der samlet set er 14 indlagte på landets sygehuse, der er smittet med coronavirus.

Der er ingen nye dødsfald registreret det seneste døgn. Samlet har Danmark haft 621 dødsfald siden begyndelsen af marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce