Annonce
Langeland

Nye udstillere mødes med gamle kendinge i Nowhuset i Tullebølle

Nowhuset forsøger hvert år at finde en håndfuld nye kunstnere, hvis værker kan gå i dialog med de udtryk, som vi alle kender og holder af. På billedet ses kearmik fra Poul Erik Eliasen og Stine Læntver, ny glaskunst fra Nielsen og Wöldike samt maleri af Henni Starup. PR Foto
27 kunstnere fra Langeland og Tåsinge viser maleri, grafik, keramik, skulptur, smykker, tekstil-, papir-, foto- og glaskunst på Sommerudstillingen 2019 i Nowhuset.

Tullebølle: Årets største kunstevent på Langeland er ved at være klar: Sommerudstillingen i Nowhuset i Tullebølle åbner søndag 30. juni.

Her udstiller 27 kunstnere og kunsthåndværkere fra Langeland og Tåsinge nye værker inden for en halv snes genrer: maleri, grafik, keramik, skulptur, smykker, papirklip, tekstil-, foto- og glaskunst.

Indehaverne af Nowhuset, glaskunstnerparret Preben Nielsen og Mette Wöldike, har i år inviteret fem nye, lokale og anerkendte kunstnere ind i flokken. Billedkunstner, papirklipper Sonia Brandes, maler Per Buk, grafiker Ann-Kerstina Nielsen, fotograf og kulturformidler Morten Gaustad og keramiker Tony Briffa.

- De fem er vældigt forskellige i udtryk, men hver for sig dybt kompetente inden for deres felt, udtaler Mette Wöldike i en pressemeddelelse.

Annonce
Nowhuset har i år indrettet en kaffesalon i et af udstillingsrummene, så gæsterne kan nyde dagens kage i selskab med et udvalg af kunst. PR Foto

Kaffesalon

Sammen med de øvrige 21 langelandske kunstnere, som alle har udstillet i Nowhuset tidligere, giver de fem nye et favnende, alsidigt indtryk af det, som rører sig på den langelandske kunstscene lige nu.

Nowhuset har i år indrettet en kaffesalon i et af udstillingsrummene, så gæsterne kan nyde dagens kage sammen med et udvalg af kunst. Nowhuset udgiver også en kunstvægkalender med værker af de udstillende kunstnere.

Den følger årets gang fra sommerudstilling til sommerudstilling – altså fra juli til juni.

Alt til salg

Udstillingen åbner med fernisering søndag 30. juni kl. 13.

Den holder åbent alle ugens dage i seks uger, alle værkerne er til salg og der er gratis entre.

Listen af udstillende kunstnere er: Alfio Bonanno, Ann-Kerstina Nielsen, Annette Valstrøm, Bo Valentin, Gitte Buch, Hans Kjær, Henni Starup, Henriette Lorentz, Jette Søgaard H, Jørgen Minor, Keld Nielsen, Keramik og Væv, Leif Kjøl, Lotte Engelbreckt, Mads Heindorf, Marie Wöldike, Mogens Sjøgård, Morten Gaustad, Per Buk, Potteriet, Poul Erik Eliasen, Solveig Moa, Sonia Brandes, Stine Læntver, Tony Briffa og Nielsen & Wöldike.

Maleri: Henriette Lorentz og keramik. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Kropumulige vilkår for fiskerierhverv

Vi skal passe på livet i havene. Således skal vi også passe på torskebestanden i Østersøen, og derfor giver det også al mulig mening, at der råbes vagt i gevær på Christiansborg og i Bruxelles, når bestanden i Østersøen er under hårdt pres. Samtidig skal vi også se på de afledte konsekvenser af de særdeles skarpe vurderinger af situationen og de muligvis deraf følgende beslutninger. For hvad sker der, når man barberer 70 procent af mængden af torsk, lyst- og fritidsfiskere må hale op af havet dagligt? Et sandsynligt gæt er, at fiskeriturismen på Langeland vil blive sendt til tælling. Når vi dertil lægger, at erhvervsfiskeriet får en tilsvarende udfordring, så står der på bundlinjen, at to erhverv på en ø som Langeland får en ordentlig kæberasler, som ikke sådan lige kan overvindes ved at ryste lidt på hovedet. Det vil gøre ondt på øen og ikke kun på de helt konkrete erhverv. Det vil også have en negativt afsmittende effekt. At fiskeriminister Mogens Jensen (S) så meddeler, at han godt kan se, at det kan rive tæppet væk under de to erhvervsgrene, er en formildende omstændighed. Det levner en smule håb for, at det ikke går helt så galt for de to erhverv, som det lige nu ser ud til. Men mere end strået af håb er der heller ikke at holde fast i. Han gør nemlig blot opmærksom på, at han er bevidst om udfordringer, men heller ikke mere. Der er ingen løfter om at finde løsninger, der er mere skånsomme. Naturligvis er det nødvendigt at værne om dyrelivet. Fortsættes fiskeriet uændret kan det betyde, at der om kort tid bare ikke er noget at hale op af havet. Omvendt må det være muligt at kunne navigere uden om et udsving i kvoten i den størrelsesorden, der er tale om. I fjor blev kvoten hævet med 70 procent for erhvervstorskefiskeriet, og nu er der så lagt op til en lukning for fiskeri af torsk i årets tre første måneder. Det er på det nærmeste umuligt at tilrettelægge et erhverv med så stor usikkerhed. At subsidiere erhverv kan være en glidebane, og lidt hårdt formuleret, så må det jo være en selvstændigt erhvervsdrivendes eget ansvar at få biksen til at løbe rundt. Omvendt må det også tages med i overvejelserne, at hvis der træffes politiske beslutninger med så drastiske konsekvenser for et erhverv, så kan det være nødvendigt at kigge på mulighederne for en subsidiering, når tæppet trækkes væk under erhvervet. Alternativt skal der laves nogle planer og undersøgelser af dyrelivet, som gør det muligt undgå så drastiske ændringer med så relativt kort varsel, som det er tilfældet.

Annonce