Annonce
Fyn

Nye tal: Corona-smitten i Vollsmose står i stampe

Abildgårdskolen i Vollsmose er et af områdets to nuværende teststeder, som suppleres med yderligere teststeder i løbet af weekenden - blandt andet busser, som kører rundt i området. Foto: Bjarke Vestesen
Smittetallet i Vollsmose er fredag det samme som torsdag - tæt på 1000. Vollsmose må være det mest testede område i Danmark i øjeblikket, siger borgmester. I weekenden skrues der yderligere op.

Odense: Corona-smitten ser for en stund ud til at stabilisere sig i Vollsmose. Incidenstallet i Vollsmose er fredag 973.

Det er samme incidenstal som torsdag, og onsdag lød det på 853. Fra torsdag til fredag er der konstateret otte nye smittede, så der samlet set blandt Vollsmoses cirka 9000 indbyggere er 89 nye smittede de seneste syv dage.


Lige nu er Vollsmose det vel nok mest testede område i Danmark

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S)


Det samlede incidenstal for Odense Kommune er fredag 116. Incidenstallet viser antallet af nye smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere.

- Vi har sat alle de tiltag i gang i Vollsmose, som myndighederne anbefaler, og som er mulige inden for lovens rammer. Siden lørdag har næsten 4000 mennesker ladet sig teste i Vollsmose - ud af en befolkning på lidt mere end 9000. Det gør lige nu Vollsmose til det vel nok mest testede område i Danmark, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Annonce

Borgmester forsigtig optimist

Det stabiliserede smittetal i Vollsmose skal ses i sammenhæng med, at lidt færre lod sig teste i Vollsmose torsdag end de foregående dage. Torsdag blev 719 testet mod 922 onsdag og 799 tirsdag. Beboere fra Vollsmose kan dog også lade sig teste andre steder i byen, hvilket ikke fremgår af tallene.

- På baggrund af de mange test, så havde jeg nok forventet, at smittetallet ville stige af den simple grund, at flere test som regel betyder, at flere bliver konstateret smittet. Det er ikke sket. Måske er det et forsigtigt tegn på at smitten er stagneret. Men det er meget usikkert. Derfor følger vi fortsat udviklingen tæt og gør alt, der står i vores magt, for at antallet af smittede for alvor begynder at falde, siger Peter Rahbæk Juel.

Annonce

Massetest i weekenden

Odense Kommune har skruet op for testkapaciteten i området og intensiverer yderligere henover weekenden. Busser vil blive indrettet som testenheder og køre rundt i bydelen, beboerhuse bliver lokale teststeder, og Styrelsen for Patientsikkerhed leverer 20 gadeplansmedarbejdere til at stemme dørklokker og opfordre beboerne til at søge mod testene. Det er et supplement til de nuværende to teststeder på Abildgårdskolen og den tidligere Humlehaveskolen.

I Odense er det dog ikke kun i Vollsmose, at incidenstallet er over de 100, som blandt andre virolog Allan Randrup Thomsen fra Københavns Universitet har angivet som en rød skillelinje for at åbne en kommune yderligere op. Fredag havde både Odense SØ, Odense M og Odense V incidenstal over 100 - foruden Odense NØ med Vollsmose.

Alle beboere over 12 år i Vollsmose er blevet opfordret til at lade sig teste to gange om ugen. Når én ny beboer i Vollsmose er smittet, stiger incidenstallet for hele Odense med 0,5 - mens det stiger med cirka 10,5 for selve Vollsmose-området.

Corona-smitte i Odense

Det samlede incidenstal for Odense Kommune er på 116. Det svarer til, at der de seneste syv dage er konstateret 238 nye coronasmittede odenseanere. Smittetallet i de enkelte bydele:

  • Odense NØ: 681 (Vollsmose: 973)
  • Odense SØ: 123
  • Odense M: 113
  • Odense V: 110
  • Odense C: 63
  • Odense NV: 39
  • Odense SV: 34
  • Odense S: 33

Tallene for Odense N, Blommenslyst og Agedrup er så lave, at de ikke er tilgængelige på grund af krav om anonymitet.



Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce