Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nye spisesteder på havnen: Vestkaj lukker for biler og åbner for street food i det små

Karen Olsen er klar til at byde på sushi fra madvognen på Vestkaj.Foto: Torsten Cilleborg
Nye boder på havnen kan konkurrere med etableret erhvervsliv for en huseleje på 900 kr. for en sæson
Annonce

Faaborg: Mandag var sidste chance for at køre bil på Vestkaj ved havnen i Faaborg. Fædselsåren langs Frølageret er nu lukket for trafik og i stedet åbnet for promenadegæster og folk med smag for havets spisekammer.

Bar Sushi har allerede sat en madvogn, som åbner tirsdag, fra en campingvogn bydes på fish and chips,  og snart åbner også en vin-lounge og måske en pandekagebod.

Færdslen for bilister kommer i stedet til at foregå på en nyasfalteret vej vest om Frølageret.

Vestkaj er nu - en smule uskønt men ret effektivt - lukket for biler.Foto: Torsten Cilleborg

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V) glæder sig til at opleve sommerens liv på Vestkaj:

Vejn til havnen nu med nybelagt asfalt.Foto: Torsten Cilleborg

- Vores forsøg med midlertidig lukning sidste sommer gik over al forventning, og med de midlertidige stadepladser og muligheden for at slå sig ned i området er jeg slet ikke i tvivl om, at det vil tiltrække både turister og byens borgere, lyder det fra Søren Kristensen.

Annonce

Er det fair konkurrence?

Line Klivager, som i forvejen driver Faaborg Røgericafé på havnen, har ja-hatten på i forhold til konkurrencen, men holder alligevel et lille advarselsskilt op:

Line Klivager har med sin budcykel sørget for, at hendes røgericafé stadig findes, selv om vejen til den, i hvert fald hvis man er i bil, er en smule anderledes.Foto: Torsten Cilleborg

- Jeg har det fint med, at man lukker vejen og tænker i aktiviteter, og jeg har bestemt ingen betænkeligheder i forhold til konkurrence. Mere skaber mere, så jeg er sikker på, der kommer endnu flere gæster på havnen. Men jeg tænker også, at konkurrence skal være på fair vilkår, og jeg vil godt sætte et lille spørgsmålstegn ved, om det er fair overfor de indehavere af caféer og butikker i Faaborg, som arbejder benhårdt for deres helårsforretninger, at man her kan have en husleje på 900 kr. for en hel sæson?

Line Klivager driver Faaborg Røgericafé og har det fint med at få konkurrence fra de nye boder, men sætter spørgsmålstegn ved, om en husleje på 900 kr. for en sæson nu også er helt fair.  Foto: Ulla Nielsen

- Jeg håber, de ansvarlige politikere gør sig overvejelser om, at Faaborg for de fleste er lig med autencitet, og vi ikke forfalder til discountløsninger. Faaborg er mere værd, siger hun.

Annonce

Må ikke opkræve mere

Søren Kristensen anerkender Line Klivagers pointe om fairness:

- Jeg kan godt forstå synspunktet. Sagen er bare den, at vi som kommune ikke må opkræve en husleje, der er højere end vores faktiske omkostninger. Jeg vil så også sige, at det ikke er luksuriøse forhold vil tilbyder. Det er en firkant på asfalten, man selv må indrette sig på.

- Discountfrygten køber jeg til gengæld ikke. Vi har udbudt stadepladser på torvene i Faaborg og Ringe, og jeg synes ikke, at jeg har set discountløsninger. Jeg har set en variation og en mangfoldighed, og det er lige præcis, hvad vi gerne vil skabe.

Der er allerede godt med liv på havnen. Det kommer der mere af, forventer politikerne.Foto: Torsten Cilleborg

- Det er heller ikke givet, at vi fortsætter men den løsning, vi afprøver nu. Vi evaluerer på vores erfaringer til efteråret, og så finder vi ud af, hvad vi har lært, og hvad vi kan bruge, lyder det fra den politisk ansvarlige for området.

Annonce

Sushi fra tirsdag

Ayman Chahiry er partner i Bar Sushi, Odense, og har set frem til muligheden for at byde faaborgenserne på lækkerier.

- Vi har lavet et par prøvearrangementer sammen med Charlotte Stiller, Hotel Faaborg, og det har bekræftet os i, at faaborgerne elsker sushi, så vi glæder os til at komme i gang, siger han.

Karen Olsen kan se frem til nogle travle uger. Der bliver åben daglig i Bar Sushi fra kl. 12-20.Foto: Torsten Cilleborg

Det bliver Karen Olsen, 30, hjemvendt søfartspige, der skal passe madvognen, som har åben alle dage kl. 12-20 med fuldt menukort, som nogle vil kende det fra Bar Sushis to Odense-restauranter.

Annonce

Klar til havnepromenade

Søren Kristensen oplyser videre, at der frem mod skolernes sommerferie bliver arbejdet på højtryk for at gøre området sommerklar, så turister og borgere kan slå sig ned og nyde havnelivet. Der bliver opstillet både borde-bænkesæt og loungemøbler på Vestkaj.

Fredag den 26. juni skydes sommerferien for alvor i gang på den gamle slagterigrund, når blandt andet Outdoor Sydfyn og Geopark Det Sydfynske Øhav er med i en sommerferie-kick off.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Fordrukken kvinde sov på perron

Annonce