Annonce
Indland

Nye rejsevejledninger: Rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Danmark fraråder nu ikke-nødvendige rejser til Tyskland, Cypern og yderligere fire svenske regioner.

Tyskland og Cypern er torsdag blevet sat på Udenrigsministeriets liste over lande, hvortil ikke-nødvendige rejser frarådes.

Den nordtyske region Slesvig-Holsten forbliver dog åben, selv om resten af Tyskland nu er markeret som et såkaldt orange land.

Yderligere fire regioner i Sverige er også kommet på listen.

Det betyder, at det i Sverige kun er regionerne Gävleborg, Kalmar, Värmland, Västerbotten og Västernorrland, der ikke frarådes unødvendige rejser til.

Anbefalingerne træder i kraft torsdag klokken 16.

Dermed er Grækenland og Norge nu de eneste lande, som det ikke frarådes at rejse til. Begge lande har markant lavere smittetal end Danmark.

For Norge er der dog krav om ti dages karantæne ved indrejse fra Danmark.

Lignende krav i andre lande har ellers betydet, at Danmark har frarådet ikke-nødvendige rejser til disse.

Undtagelsen skyldes dog, at man som dansker trods restriktionerne stadig "nogenlunde meningsfuldt" kan tage til Norge og holde ferie.

Det fortæller Erik Brøgger, direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet, på et pressemøde torsdag.

- Hvis man gerne vil op på fjeldet og vandre eller i en hytte, det tillader nordmændene.

- I andre tilfælde er det, fordi karantænekrav er så skrappe, at det ikke giver mening at kalde det ferie, siger Brøgger.

De orange markeringer betyder ifølge Udenrigsministeriet, at "risiciene er så alvorlige, at man bør have særlige grunde til at besøge området eller landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt".

Når et land bliver markeret som orange på grund af dets smittetal, betyder det også, at rejsende fra landet kun kan rejse ind i Danmark, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål.

Udenrigsministeriet gør hver torsdag status på rejsevejledningerne.

Et af de centrale elementer, som Udenrigsministeriet baserer sine rejsevejledninger på, er antallet af smittede i et land. Registrerer landet flere end 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere på en uge, bliver det farvet orange.

Tal fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse, ECDC, viser løbende udviklingen.

Tallene viser desuden, at Grækenland er på kurs mod at krydse Udenrigsministeriets grænse for 30 smittede om ugen per 100.000 indbyggere.

Landet har i gennemsnit haft 29,8 smittede per 100.000 indbyggere om ugen de seneste to uger.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce