Annonce
Ærø

Nye medlemmer har hjulpet: Jazzfestival kommer til Hotel Ærøhus

Uanset hvad kommer man til at kunne danse til jazz på havnen i Ærøskøbing til sommer, forsikrer festivalen selv. Arkivfoto: Helene Thau Jackson
Ærø Jazz Festival oplever medlemstilgang for tiden, og det giver luft til at søsætte nye projekter såsom en ny scene på Hotel Ærøhus.

Ærøskøbing: Hotel Ærøhus skal danne rammer om en ny scene til Ærø Jazz Festival 2021.

Umeldingen om samarbejdet mellem Hotel Ærøhus og festivalen kommer i kølvandet på, at festivalen for nyligt har fået over 30 medlemmer, hvilket har givet et lille økonomisk boost.

Medlemsfremgangen kan ikke ledes direkte til udbygningen af festivalen, men Mogens Kingo fortæller, at det selvfølgelig hjælper på det.

Annonce

Normalt ville de have søgt hjælp hos forskellige fonde, men den slags hjælp hænger ikke på træerne til festivaler som jazzfestivalen, lyder det fra formanden.

For flere medlemmer giver flere penge, og flere penge giver en bedre festival.

- Musikbudgettet for i år har været på plads, men så kan vi skrue lidt op for budgettet til Ærøhus, siger Mogens Kingo.

- Vi vil også gerne lave et setup, hvor vi kan vise film om jazz. Om det lige bliver i år, det ved jeg ikke, men det er sådan noget, som nye medlemmer kan hjælpe med, forsætter han.

Afholdes uanset hvad

Ærø Jazz Festival har meldt ud, at festivalen bliver afholdt i år. Uanset hvad.

-  Vi lavede en festival sidste år, så vi ved, hvordan vi skal forholde os, hvis der skulle komme flere restriktioner, fortæller Mogens Kingo.

Derudover har festivalen ikke de samme problemer, som de større festivaler står overfor.

- Vi er ikke så store, og vi ligger så sent på sommeren, at vi føler os overbeviste om, at vi kan holde en ganske almindelig festival, fortæller formanden.

Det bliver torsdag den 5. august i uge 31, at det gamle hotel åbner haven eller dørene for musikere og gæster til festivalen.

Hotel Ærøhus har været i gang med en større ombygning af deres faciliteter, hvilket også gør det nemmere at lukke festivalen ind.

- Vi har gjort mange ting ved vores gode gamle hotel, som vi glæder os til at vise frem, og så er det også bare godt, at man kan samarbejde om ting i byen, fortæller direktør for Hotel Ærøhus Janne Fich Jensen.

Festivalen vender hvert år tilbage til Ærø i uge 31, og i år er det fra den 4. til den 7. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce