Annonce
Fyn

Nye landsdækkende restriktioner: Corona på Fyn er nogenlunde stabil

Statsminister Mette Frederiksen holdt pressemøde om corona i Spejlsalen i Statsministeriet i København. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
De seneste coronatal for Fyn ligger stabilt - dog er seks fynske kommuner stadig på myndighedernes bekymringsliste. Men flere steder i landet stiger smittetallet, så nu indføres der nye landsdækkende restriktioner.
Annonce

Fyn: Mens statsminister Mette Frederiksen (S) holdt pressemøde om den aktuelle coronasituation fredag, udgav Statens Serum Institut de nye coronatal.

For de fynske kommuner ser tallene nogenlunde stabile ud.

I Svendborg Kommune stiger antallet af smittede de seneste syv dage per 100.000 borgere - incidensen - fra 19 til 26, og kommunen er derfor nu på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste, da incidensen er over 20.  I Middelfart Kommune stiger incidensen en smule fra otte til 10.

I Faaborg-Midtfyn Kommune, der i forhold til antallet af indbyggere tidligere har været hårdest ramt på Fyn, er incidensen fredag faldet fra 54 til 39.

Incidenserne i Odense-, Nyborg-, Nordfyns- og Assens Kommune, er uændrede fra torsdag til fredag, og er dermed henholdsvis 36, 28, 24 og 20. Dermed ligger alle fire kommuner på myndighedernes bekymringsliste.

I Kerteminde Kommune er incidensen faldet fra 17 til otte fredag, og i Langeland Kommuner er den faldet fra 16 til otte. Man skal dog huske på, at incidensen er per 100.000 indbyggere. For Langeland dækker tallet altså over, at der den seneste uge har været ét tilfælde.

Annonce

Nationale restriktioner

Selvom tallene for Fyn ser stabile ud lige nu, er flere og flere smittede andre steder i landet. Det gælder især kommuner i Hovedstadsområdet, Nordjylland og Vestjylland.

- Vi er på vej mod en ny fase i kampen mod corona. Når vi sætter ind nu med flere tiltag, er det for at få smitten ned. Vi er ikke det samme sted, som vi var 11. marts.  Men det, vi gør nu, handler om at undgå, at vi kommer derhen, så vi undgår en reel nedlukning af store dele af vores samfund, forklarede Mette Frederiksen på pressemødet.

Fra torsdag til fredag er der således bekræftet 454 nye smittetilfælde på landsplan. Otte er blevet indlagt, så der i alt er 58 indlagte på landets hospitaler. Det er to færre end dagen før. Heraf ligger tre på intensiv, og en er i respirator. Der var ikke nogen dødsfald fra torsdag til fredag.

Kontakttallet er på 1,5, hvilket betyder, at 10 smittede i gennemsnit smitter 15 andre.


Vi er ikke det samme sted, som vi var 11. marts. Men det, vi gør nu, handler om at undgå, at vi kommer derhen.

Statsminister Mette Frederiksen (S)


På grund af det stigende smittetal indfører sundhedsmyndighederne nu nationale restriktioner, der ligner dem, der blev indført for hovedstadsområdet tidligere på ugen.

Nu skal alle bære mundbind på serveringssteder, når de ikke sidder ned. Det gælder både ansatte og gæster. Ligeledes skal nattelivet i hele landet lukke allerede klokken 22.00. Samtidig opfordrede statsministeren alle til at arbejde hjemme i det omfang, det er muligt. Generelt skal man mindske antallet af mennesker, man ser regelmæssigt.

Samtidig sænkes forsamlingsforbuddet til 50 personer - en restriktion, der allerede er gældende i Odense. Odense blev også nævnt flere gange under pressemødet som et godt eksempel på, hvordan en kommune skal tackle corona med lokale tiltag.

De landsdækkende restriktioner er gældene fra lørdag klokken 12 og varer i første omgang indtil 4. oktober.

Annonce
Ærø

Elev på HF-Sørfart smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce