Annonce
Langeland

Nye bustakster: Kun pensionister får billigere bus

FynBus regulerer billettaksterne hvert år i januar måned. I år får særligt pensionisterne en sen julegave. Foto: Katrine Damkjær

Langeland: FynBus' årlige regulering af billetpriserne er sat i kraft fra 17. januar. Pensionister kan se frem til billigere pendlerkort, imens brugere af rejsekort vil skulle betale mere.

Et flertal i Folketinget afsatte penge til takstnedsættelse for pensionister. De midler har FynBus valgt at bruge på øge pensionistrabatten på pendlerkort. Det betyder at rabatten nu rammer 45% af normalprisen, hvilket vil få prisen til at falde med yderligere 11,3%.

Det klassiske rejsekort ser derimod en stigning. Det gælder både det personlige rejsekort, rejsekort flex og anonymt rejsekort. Stigningen ligger i gennemsnit på 3,6%, men det afhænger af rejsen.

Rejser på kun en til to zoner stiger kun med 3,3%, hvor de længere stiger med 4,4%. Det betyder, at en rejse på to zoner, der før kostede 18,20 kroner, nu koster 18,80 kroner.

Enkeltbilletter fra kontantkøb eller FynBus' app vil være uændret siden sidste år. Det samme gælder pendlerkort for dem, som ikke er nået pensionistalderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Svendborg

Nyt ansigt i Andelskassen

Annonce