Annonce
Langeland

Nye ansatte skal løfte puklen af byggesager

Tanni Kristoffersen (tv.) og Sandra Enøe Mashoff-Køgelbø (th.) er Langelands nye byggesagsbehandlere. Begge glæder de sig til at møde langelænderne. Tanni Kristoffersen glæder sig også til øbo-livet, hun har nemlig valg at flytte til Langeland. I midsten ses faglig koordinator for byggesagsområdet, Nick Dybro, der også er kommunens databeskyttelsesrådgiver. Foto: Bjørn Skjærup
Annonce

LANGELAND: Langeland Kommune har ansat to nye byggesagsbehandlere, der efter lidt oplæring er klar til at tage fat på den store mængde af byggesager, der har hobet sig op de seneste måneder.

- Vi har fået ansat to dygtige medarbejdere. Den ene er nyuddannet, og den anden har flere års erfaring fra anden kommune. Det kræver selvfølgelig lidt opbakning, men vi har fået sat et rigtigt stærkt hold, siger teknisk chef Rikke Fink fra Langeland Kommune.

Puklen af byggesager, der stort set ikke er blevet behandlet de seneste måneder, skyldes mangel på byggesagsbehandlere siden sommer. Det har betydet, at både erhvervslivet og borgere ikke har kunne få behandlet den ansøgning, de har har liggende hos kommunen.

Der kommer til at gå lidt tid, før kommunen igen er på omgangshøjde med det tempo i sagsbehandlingen, som der tidligere har været.

- Vi har en pukkel, så der går nogle måneder, inden vi er oppe på det niveau, vi tidligere har været, hvor vi lå rigtigt fint i forhold til landsgennemsnittet, siger Rikke Fink.

Afdeling for byggesagsbehandling i knæ

De seneste måneder har byggesagsbehandlingen i Langeland kommune stort set været sat på stop.

Afdelingen har kun haft én medarbejder på halv tid til at behandle byggesager.

Det skyldes, at to ansatte stoppede i sommer, fordi de fandt et job tættere på deres bopæl. Og en tredje ansat gik på barsel.

Afdelingen for byggesager har netop ansat to nye medarbejdere.

Forventningen er, at der går ca. to måneder, inden puklen af byggesager er væk, og sagsbehandlingstiden lander på normalen.

Det vil sige to til fire uger for en ukompliceret byggesag og længere tid for de komplicerede sager.

Annonce

God forståelse

Der er ifølge hende tale om, at kommunen gerne skal behandle en ukompliceret byggesag inden for to til fire uger. En ukompliceret sag kan fx være tilladelse til at bygge en carport. Mens større byggerier eller ansøgninger, der kræver høring af fx naboer kan tage længere tid.

Rikke Fink påpeger, at byggesagsafdelingen har mødt stor forståelse og tålmodighed fra både borgere og erhvervslivet i forhold til den situation, som kommunen har stået i.

- Både borgere og virksomheder har været meget forstående for vores situation, selvom de ikke har fået løst deres sag, som de plejer, siger hun.

Generelt er der gang i byggeriet, og dermed kommer der flere byggesager ind samtidig med, at der er rift om byggesagsbehandlere på hele Fyn. Ifølge Rikke Fink har mange kommuner været berørt af det.

Hun peger på, at der har været slået mange stillinger inden for byggesagsbehandling op på Fyn inden for det seneste halve år, og at der er rift om de ledige.

Langeland Kommune behandler mellem 200-300 byggesager om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce