Annonce
Fyn

Nyborgenserne står sammen mod coronavirus

Nanna Bille Adamsen er selv tilflytter til Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen
Nanna Bille Adamsen, Nyborg, har taget initiativ til en ny selvhjælpsgruppe, der skal træde til, hvis det offentlige ikke kan løfte hele opgaven selv.

Nyborg: Mens antallet af corona-smittede stiger, stiger nu også medlemstallet i den lokale selvhjælpsgruppe ”Coronavirus – borgergruppen i Nyborg” på Facebook. En gruppe, der skal træde til for de borgere, der har brug for hjælp.

Stifteren af gruppen, Nanna Bille Adamsen, er selv tilflytter til Nyborg. Det havde en betydning, da selvhjælpsgruppen blev til – hun kender nemlig godt behovet for at kunne holde sig orienteret om familiemedlemmer, der bor udenbys.

- Selvhjælpsgruppen er opstået, så man kan holde øje med hinanden og hjælpe til, hvis behovet er der. Bor man eksempelvis udenbys og har familie i Nyborg, kan man melde sig ind i gruppen og opfordre andre til at hjælpe ens familie. Og desuden kan man hjælpe til med at handle ind for de ældre, der er i risikogruppen for coronavirussen, siger hun.

Selvhjælpsgruppen skal dog ikke ses som et alternativ til de offentlige tilbud.

Gruppen er nemlig udelukkende opstået som supplement i tilfælde af, at det offentlige ikke kan bære hele opgaven selv, hvis endnu flere skulle blive smittet med coronavirussen.

- Vi er meget opmærksomme på, at folk skal søge offentlig hjælp og linker også til Nyborg Kommunes hjemmeside. Vi skal ikke lave noget uafhængigt af Nyborg Kommune, og det er noget, vi allerede tænker over nu, forklarer Nanna Bille Adamsen.

Om den nye borgergruppe

”Coronavirus – borgergruppen i Nyborg” er en åben gruppe på Facebook, hvor man kan søge hen, hvis man vil hjælpe eller selv har brug for hjælp under corona-pandemien.

Hovedsageligt kan man få hjælp til indkøb af dagligvarer. Derudover er gruppen også oprettet, så man kan opfordre til at holde øje med nyborgensisk familie, hvis man selv bor udenbys.

Når man melder sig ind i gruppen, oplyser man navn samt gadenavn. Det bliver sat i system, så de, der bor tæt på hinanden, hurtigt kan hjælpe til.

Stor interesse

Selvhjælpsgruppen blev oprettet onsdag i denne uge, og i løbet af de to første dage er man nået op på lidt over 300 medlemmer.

Over gruppens to dage lange levetid har den fået et stadigt stigende medlemstal på lidt over 300 personer.

En af dem er førtidspensionist Yvonne Bente Roed Milé fra Nyborg, der bruger gruppen til at hjælpe til, når behovet er der.

- Jeg er selv førtidspensionist og har tiden til at hjælpe. Når jeg selv har haft brug for hjælp, så har jeg fået den. Derfor har jeg tænkt, at jeg også gerne vil hjælpe andre. Det er godt at vide, at hvis der er nogen, der har brug for hjælp, så kan man gå ind i gruppen og hjælpe til, siger Yvonne Bente Roed Milé, der blandt andet har været ude at handle ind for en familie i karantæne.

En anden nyborgenser, der værdsætter det nye tiltag, er Heidi Rosenfeldt. Med en uddannelse som SOSU-hjælper vil hun også gerne selv hjælpe til.

- Jeg er sund og rask, så jeg kan sagtens være med til at gøre en forskel. Men det giver mig også en følelse af tryghed. Det er betryggende at vide, at man også selv kan få hjælp, hvis man behøver den, fortæller hun.

Brødtekst

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Har sejret sig ihjel: 20 år gammel Svendborg-forening er nedlagt

Langeland For abonnenter

Langeland kan ikke tillade sig at have hellige køer: Friplejehjem gør det fantastisk - det offentlige er ikke nødvendigvis det bedste

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Altmuligmanden tjente 10 millioner, og nu er der kun to ejere af begravelsesforretningen

Svendborg

Mere fokus på farlige skoleveje: Politikere afsætter tre millioner til cykelstier

Navne For abonnenter

25 år med campingpladsen som arbejdsplads: - Det har ikke altid været lige nemt

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Fyn

Jem og Fix åbner endnu en butik i Odense: - Den bliver større og mere luftig, end kunderne er vant til

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Tre mænd med hjerteproblemer løb for livet til HCA Marathon: For 10 måneder siden kunne Allan, Thomas og Brian blot løbe 100 meter

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Svendborg

Mange er blevet testet: Coronavirus er på retur i Svendborg

Svendborg For abonnenter

Først blev de smidt ud - nu dukker de op på nye lister: Se her, hvor de afviste kandidater stiller op

Svendborg

Uheld på Svendborgsundbroen: Person lettere tilskadekommen

Annonce