Annonce
Fyn

Nyborg dropper daglige smittetal

En massiv indsats af nyborgenserne, der er flittige gæster på testcentrene, har bragt coronatallene så langt ned, at kommunen ikke længere finder det nødvendigt at offentliggøre dem på Facebook. Foto: Kasper Riggelsen
Borgerne i Nyborg må nu selv finde frem til smittetallene for covid-19. Efter kritik vil kommunen ikke længere offentliggøre dem på Facebook.

Nyborg: Det bliver nu lidt mere bøvlet for borgerne at finde frem til de daglige smittetal for covid-19 i Nyborg Kommune.

De lokale smittetal har siden den 23. februar ellers været nemt tilgængelige i form af daglige opslag på Nyborg Kommunes facebookside.

Men efter kritik af offentliggørelsen i en situation, hvor det lokale smittetryk er meget lavt, har kommunens krisestab besluttet, at onsdagens smittetal på Facebook var de sidste.

Annonce

Det bekræftede lederen af krisestaben, Marianne Stentebjerg, i forbindelse med et ekstraordinært byrådsmøde, hvor krisestaben fik beføjelser til at beslutte nedlukninger, hvis smittetrykket i enkelte sogne bliver for stort.

- En god service

Det var Socialdemokratiets Vibeke Ejlertsen, som bad om en forklaring på fraværet af smittetal på kommunens facebookside.

-Jeg synes bare, det var en rigtig god service, at man lige kunne slå op og se, hvordan det ser ud, bemærkede hun.

Statens Serum Institut offentliggør hver dag klokken 14  smittetal fra alle landets kommuner. Her er informationerne om de lokale smittetal dog ikke helt så let tilgængelige som på kommunens facebookside.

Ifølge Marianne Stentebjerg er det da heller ikke noget admninistrativt problem at offentliggøre tallene.

- Vi havde bare hørt, at der var rigtig mange, som var kritiske og synes, det var sådan lidt træls efterhånden med offentliggørelsen af tallene hver dag, forklarede hun i umiddelbar forlængelse af onsdagens ekstraordinære byrådsmøde.

Marianne Stentebjerg udelukker da heller ikke, at kommunen vil vende tilbage til at offentliggøre også de gode nyheder og tal om covid-19 på Facebook.

- Jeg er tilfreds med, at I synes, det var en god service, så vi vil gerne vurdere det igen, lovede hun.

Annonce

Smittetal i bund

Onsdag var der ifølge Statens Serum Institut i øvrigt kun fem andre kommuner i hele landet, hvor smittetrykket er lavere end Nyborgs 15,6 smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce