Annonce
Svendborg

Ny vinbar på vej i Svendborg - og den sælger også italiensk hverdagsmad

Der skal være en kombination af vinbar og italiensk fødevarebutik i lokalerne, som senest har huset Ryttershoppen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Ægtepar på vej til et åbne forretning i Svendborgs bymidte. Den skal ikke bare sælge vin, men også italienske fødevarer af typen, som kan erhverves for ganske små penge.

Svendborg: Der er godt nyt på vej til dem, der holder af et godt glas vin og et måltid italiensk mad til en overkommelig penge.

Ægteparret Beate og Jesper - begge med efternavnene Nørgaard Falk-Hansen - har nemlig sat sig på Møllergade-lejemålet, hvor Ryttershoppen senest har holdt til.

Og ifølge Jesper Nørgaard Falk-Hansen satser parret på, 15. eller 16. oktober bliver dagen, hvor de slår dørene op til forretningen. Som skal hedde Vin med Kant, da den kører konceptet fra kæden med samme navn.

- Idéen er at finde vine, som er autentiske og rigtigt lavet, siger han og forklarer, at der er sket noget i vinens verden de senere år.

- Man må i dag bruge helt op til 140 tilsætningsstoffer og nøjes med at skrive, at man har tilsat sulfit. Den udvikling er vi urolige for, og derfor prøver vi at finde vine, som afspejler det, der var engang, siger han.

Annonce

Casa della Mama

Der skal imidlertid være andet end vine i butikken.

Jesper Nørgaard Falk-Hansen fortæller, at parret har boet i Pescara i Italien i et par år, og at de her blandt andet har arbejdet som agenter for lokale vinproducenter.

Og at der er sket noget med dem dernede.

- Vi har fået en helt anden madkultur, og den har vi tænkt os at bringe med ind i vores forretning. Vi har faktisk tre paller italienske fødevarer på vej, siger Jesper Nørgaard Falk-Hansen, der afviser, at forretningen dermed bliver en konkurrent til Appetito, som også gør det i madvarer fra støvlelandet.

- De er mest en gourmet- og delikatesseforretning, og det er mere supermarkederne, vi går i clinch med. Vi vil vise danskerne, at det ikke behøver at være dyrt at spise god, italiensk mad, og at man for 30-40 kroner kan lave et hverdagsmåltid til fire personer, siger han.

Den del af forretningen har fået navnet Casa della Mama - og mors hus, som det jo betyder, er endnu ikke helt færdigbygget.

- Vi vil være i startfasen, når vi åbner, men der kommer mere til, lover han.

Thurø-fortid

Nørgaard Falk-Hansen parret havde boet på Sjælland i omkring 20 år, inden de drog til Italien, og nu står den så på Sydfyn.

Hvilket ikke bare skyldes, at Svendborg ifølge Jesper Nørgaard Falk-Hansen er en by, der i helt enestående grad har formået at holde handlen i bymidten.

- Jeg har boet på Thurø i mine unge dage, og vores sønner har været på efterskole i henholdvis Vejstrup og Oure. Og da vi skulle tilbage til Danmark, ville de gerne bo i Svendborg, hvor de har en masse kammerater. Derfor valgte vi det område, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce