Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny trend: Faaborg-ejendomme bliver solgt til yngre og erhvervsaktive

2021 blev endnu et godt år for EDC i Faaborg, som Søren Andersen er medindehaver af. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
EDC-mæglerne i Faaborg har som mange andre ejendomsmæglere haft et fantastisk boligsalg i 2021 - og i skuffen ligger en masse, der er på jagt efter den helt rigtige ejendom i Faaborg-området.

Faaborg: To år med corona-epidemi har vendt op og ned på mange ting - i Faaborg har den for eksempel sat gang i en foryngelseskur, når det gælder nye tilflyttere til området.

Det fortæller ejendomsmægler Søren Andersen, der er medindehaver af EDC i Faaborg.

- Hvor vi i årene før coronaen solgte rigtig mange ejendomme til pensionister og efterlønsmodtagere, så har vi de to seneste år oplevet, at købere har været yngre og stadig erhvervsaktive. Mange har jo oplevet under coronaen, at det kan lade sig gøre at arbejde hjemmefra, og de har været mindre afhængige af at skulle køre på arbejde hver dag. Det gør det meget mere overkommeligt at pendle, og det har været til Faaborgs fordel, siger han.

Annonce

Han lægger overhovedet ikke skjul på, at det er sjovt at være ejendomsmægler i Faaborg i disse år. Selv om 2021 ikke ligesom 2020 blev et rekordår for boligbutikken på Kanalvej, så var salget i 2021 det næstbedste i EDC Faaborgs historie, fortæller Søren Andersen.

- At det ikke blev et nyt rekordår skyldes primært, at vi simpelthen ikke havde varer nok på hylderne. Havde vi haft lige så mange boliger til salg, som vi gik ind i 2020 med, ville vi have matchet 2020, siger han.

Fra de store byer

I alt solgte EDC sidste år 130 boliger, hvoraf de 20 var sommerhuse.

- Der er bare ikke så stort et udbud i øjeblikket, så det er sælgers marked. Det, der kommer ind til salg i øjeblikket, bliver generelt solgt rigtig hurtigt. Faktisk når cirka 30 procent af ejendommene aldrig rigtig at blive annonceret, inden de er solgt, fortæller han.

Der er især rift om villaer ned til vandet og villaer med havudsigt. Byhuse og sommerhuse er der også bud efter, fortæller Søren Andersen.

Ganske mange af dem, som de tre mæglere i EDC solgte ejendomme til sidste år, var folk, der kom udefra, fortæller han.

EDC Faaborg solgte i alt 130 ejendomme i 2021. Arkivfoto: Bent Warncke

- Det, vi har oplevet i år, er, at der er kommet mange købere fra de store byer - Odense, København og Sjælland i det hele taget. De kommer på grund af naturen - mange af dem har været på ferie i området og fået øjnene op for, hvad Faaborg og omegn kan, siger han.

5-10 af de solgte ejendomme blev købt som flexboliger, hvor der ikke er bopælspligt. I de senere år har flexbolig-temaet fyldt en del i den lokale debat, og Søren Andersen er overordnet positiv overfor, at nogle af byens ejendomme ender som ferieboliger.

- Vi synes faktisk, at flexboliger er en rigtig god idé, men det er selvfølgelig noget, man skal holde øje med hele tiden. Ingen er jo interesseret i at få affolket området. Men flexboliger er med til at trække nogen hertil, som ellers ikke ville flytte hertil, og vi har efterhånden en del eksempler på kunder, der har købt en flexbolig og så forholdsvis hurtigt har konverteret den til en helårsbolig, fordi de synes, her er så fantastisk at være, siger han.

Annonce

Lageret er ribbet

Han hilser det også velkommen, at der nu bliver åbnet op for salg af flexboliger i Østerbrogade-kvarteret for ejendomme under 70 kvadratmeter.

- De helt små lejligheder er rigtig svære at sælge som helårsboliger, for det er et meget begrænset publikum, man i dag kan få til at bo på 70 kvadratmeter, siger han.

2022 forventes at blive knap så travl, fortæller Søren Andersen.

- Der er egentlig masser af købere derude, så det er et godt tidspunkt at sælge på, fordi konkurrencen ikke er så hård. Men vi er lidt forsigtige i vores forventninger, fordi der simpelthen er færre boliger til salg i øjeblikket, siger han.

For eksempel har EDC - helt usædvanligt - ikke ét eneste sommerhus til salg i øjeblikket.

- Lageret er ribbet. Normalt plejer vi at have 15-20 sommerhuse til salg på denne tid af året. I år har vi nul, siger Søren Andersen.

EDC Faaborg har seks ansatte - tre mæglere og tre sekretærer - trods de moderate forventninger til 2022 leder Søren Andersen og co. efter endnu en mægler.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Navne

Som at komme på landsholdet: Jesper Wung-Sung får plads i Det Danske Akademi

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Svendborg For abonnenter

Nekrolog: Erik Galsgaard var en Ole Opfinder, der så muligheder alle vegne i livet

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Faaborg-Midtfyn

Tyve slog til mod tre køretøjer på busholdeplads

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Faaborg-Midtfyn

Erhvervs- og butiksliv ser en stor gevinst - men borgere er skeptiske over placeringen af fastfoodrestaurant

Ærø For abonnenter

Nyt initiativ for unge ærøboer: - Det er en kultur, der skal skabes

Langeland

Øhavsmarkedet er skudt i gang: - Ulla er ny og håber på mange besøg over sommeren

Annonce