Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny tradition født: Pejrup Landsbyforening og Forsamlingshus inviterer til nytårskur nummer to

Igen i år er der nytårskur i Pejrup Forsamlingshus. Privatfoto

Pejrup: For andet år holder holder Pejrup Landsbyforening og Forsamlingshus nytårskur for byens borgere/medlemmer af foreningen med nytårstale, bobler og kransekage. Det sker fredag 31. januar i forsamlingshuset.

Sidste år mødte beboerne talstærkt op og ønskede godt nytår for hinanden og deres fælles lille dejlige plet - Pejrup.

Sidste år var det Nicolai Garhøj Larsen fra Øhavsmuseet, som efterfølgende holdt foredrag, men i år er der sat musik på plakaten, og der er lagt op til jazzy blues, inciterende ragtime og melodiøs folk.

Duon Faze’n’mir mestrer både det lyriske udtryk og det mere pågående og blå og har høstet anerkendelse for sit indholdsrige og tankevækkende univers, der trækker på nordisk, såvel som amerikansk tonesprog, lyder det i en omtale fra arrangørerne.

Pejrup Landsbyforening tilbyder en platte med pølse og ost, der kan tilkøbes. Man kan dog også “nøjes” med at nyde musikken.

Tilmelding til arrangementet kan ske senest 28. januar til Annette Hansen på mobilnummer 21 39 50 53 eller på pejrupforsamlingshus@gmail.com.

Formanden for Pejrup Landsbyforening og Forsamlingshus, Kamilla Bentsen, glæder sig over, at der bliver skabt nye traditioner i det lille samfund og fortæller, at der er mange nye spændende oplevelser at være en del af i 2020 i Pejrup. Hun opfordrer til, at man holder øje med Pejrups Facebook-side eller hjemmesiden pejrup.dk.

- Der vil både være kendte og mindre kendte, som gæster vores forsamlingshus, men fælles for vores arrangementer - eller skal man sige det modsatte - er, at de er alsidige, så enhver kan finde noget, som passer til ens temperament.

De gode gamle arrangementer som fællesspisning, affaldsindsamling, sankthans og risengrødsspisning første søndag i advent vil stadig være at finde på kalenderen for Pejrup Landsbyforening og Forsamlingshus, fortæller Kamilla Bentsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Vær med til at sætte klimakampen på dagsordenen i Faaborg-Midtfyn

Det er så stort og komplekst, at det er svært at forstå. Det med den globale klimakrise og CO2-udledningen, der er løbet løbsk, verdenshavene som stiger, og vejr og landskaber og dyreliv som forandrer sig. For hvad kommer klimaudfordringerne og klimaændringerne mon til at betyde i et boligkvarter i Årslev? Eller i et sommerhusområde ved Faaborg? Eller i køledisken i brugsen i Ringe? Hvad betyder klimakrisen egentlig for dig og mig her i Faaborg-Midtfyn? Og hvad kan og bør vi egentlig gøre, dig og mig? På avisens redaktioner i Ringe og Faaborg har vi sat os for at finde ud af, hvordan Faaborg-Midtfyn står i klimakampen. Hvad er den nuværende klimaindsats i vores vidtstrakte kommune? Hvor vi er på vej hen? Og hvad der skal sættes i gang? Vi er på vej med en stribe historier om klimakampen helt lokalt, men vi vil også gerne have dine indspark. Hvad undrer dig, når det gælder klimaudfordringen i Faaborg-Midtfyn, og hvilke spørgsmål og problematikker, synes du, at vi på redaktionen skal undersøge og lave journalistik om? Skriv til os via https://spoergredaktionen.fyens.dk/faaborg-midtfyn, og så tager vi fat i så mange læserspørgsmål som muligt - og kommer med svar. Svar på tiltale er der også den senere tid kommet til de klimaforkæmpere, som i årevis, vel nærmest et par årtier, har kæmpet for at få klimakrisen højere op på den politiske dagsorden, både lokalt, nationalt og globalt. Op til folketingsvalget i juni sidste år eksploderede klimadagsordenen, og på kort tid er stort set alle partier i Folketinget blevet mørkegrønne, og Danmark har sat sig nogle af verdens mest ambitiøse klimamål. Hvad det kommer betyde lokalt i Faaborg-Midtfyn er indtil videre svært at blive klog på, men det har vi brug for at blive klogere i en fart. Og som du kan læse i dagens avis i et interview med borgmester Hans Stavnsager (S), så er det også noget, politikerne i kommunalbestyrelsen har brug for at blive klogere på. Faaborg-Midtfyn Kommune har reelt ikke noget, der minder om en samlet klimapolitik, men det arbejdet sættes i gang i løbet meget kort tid, forsikrer borgmesteren. At Faaborg-Midtfyn ikke er længere end som så med sin klimaindsats er tankevækkende, for det er snart 12 år siden, den dengang nystartede Faaborg-Midtfyn Kommune nedsatte et særligt klimaudvalg, der med den konservative politiker Grete Justesen i spidsen skulle komme med anbefalinger til lokale klimatiltag. Resultatet af klimaudvalgets arbejde er blandt andet det biogasanlæg ved Heden, som siden åbningen sidst i 2015 har omdannet gylle og andre rester fra landbrug for fødevareproduktion til grøn klimavenlig biogas. Nogen fast og sikker forankring i Faaborg-Midtfyn Kommunes politiske liv fik klimaudvalget fra 2008 dog ikke, for så havde borgmester Stavnsager ikke i dagens avis været nødt til at kalde kommunens klimastrategi for ”outdated”. Men så er det godt, en ny lokal klimaindsats nu omsider er på tegnebrættet. Alt andet havde også været uforståeligt. For ikke at sige ansvarsløst.

Søsiden

Politikere raser over miljøskibs-farcen: Amatøragtigt, stærkt kritisabelt, kaotisk, klamphuggeri

Annonce