Annonce
Svendborg

Ny restaurant i Brogade: Smagen af Mellemøsten og gratis falafler til de første 250

Svendborg spisested åbner dørene på Brogade 23 til en ny mellemøstlig restaurant. Spisestedet byder både på mellemøstlige retter som falafler, shawarma og arabiske salater samt traditionel fastfood med burgere og pizza. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Svendborg Spisested åbner i Brogade 23, og de første 250 gæster får en gratis falafelsandwich. De åbner dørene klokken 16 i dag.

Svendborg: I sommer var det smagen af thailandske retter, der kunne nydes i restauranten i Brogade 23. Før det var det græske specialiteter. Nu åbner Svendborg Spisested dørene for smage og retter fra et nyt verdenshjørne - Mellemøsten.

Den 7. november klokken 16 åbner restauranten på Gåsetorvet for de første kunder, og de første 250 gæster kan få en falafelsandwich ganske gratis med frisklavede falafler direkte fra frituregryden.

- Det er anderledes end andre spisesteder her i Svendborg, fordi det er arabisk og syrisk mad, og det er lækkert og sjovt. Vi manglede et sted med arabisk mad i Svendborg, fortæller Wajdi Mansour, som hjælper med online marketing for Svendborg Spisested.

Ejeren bag Svendborg Spisested er Ahmed Makki, og han vil stå for at lave frisklavede falafler hver dag, kebab og friskbagte baguettes. Herudover kan man få forskellige arabiske salater, tabbouleh, vegetariske dolma og shawarma. Hvis sulten ikke er til de mellemøstlige retter, byder spisestedet også på traditionel grill med pizza og burgere.

Maden kan både fås som takeaway eller spises i restauranten.

Annonce

Tre restauranter på et år

I december 2017 åbnede Taverna Kreta i restauranten på Gåsetorvet, men efter halvandet år valgte Mona Majed at lukke sin restaurant og vende hjem til Sønderjylland, fordi hun savnede sin familie. Hendes far Wael Majed står bag både Frøslev Kro og den italienske cafe Caféodora i Gråsten, og hun fik arbejde på Frøslev Kro.

1. juli i år blev lammekoteletter, tzatziki og græsk gyros skiftet ud med gaeng panang og phad thai, da Kung Mangkornkaew åbnede restauranten Tuk Tuk. Han serverede thaimad og sandwich - både til spisende gæster og som take-away. Efter tre måneder lukkede dørene dog igen og åbner nu op for første gang som restauranten Svendborg Spisested.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce