Annonce
Bagsiden

Ny rekord? Postkort var over syv år undervejs

En hilsen fra fortiden. Et af de to postkort, der nåede frem til Kolding og Hesselager med samme forsinkelse. Foto: Britta Hansen
To postkort fra sommerferien 2013 dukkede nåede frem i april 2021.

Postalt: I 2013 var Britta Hansen, Kerteminde, på en dejlig sommerferie ved Gardasøen i Italien. Hun og familien boede på campingplads ved Lazise, og som altid skrev hun et postkort til Karin i Kolding.

De to har nemlig været penneveninder siden 1977, og Karin Damgaard Christensen samler på postkort, så Britta Hansen har altid sendt hende en hilsen, når hun er i udlandet.

Derefter glemte Britta Hansen alt om postkortet, indtil en hilsen fra fortiden dukkede op i Kolding.

Annonce

Over syv år undervejs

I sidste uge, altså i april 2021, kontaktede Karin fra Kolding nemlig Britta Hansen for at sige tak for den fine hilsen fra Gardasøen.

34 grader og en udflugt til Verona. Jo, det var et dejligt minde om dengang, man frit kunne rejse til Italien. Foto: Britta Hansen

Kortet havde da været syv år og ni måneder om at bevæge sig de 1500 kilometer fra Lazise til Kolding.

Men det var ikke den eneste overraskelse.

Annonce

Hvor har de dog været?

- Faktisk meldte to af vores venner tilbage med få dages mellemrum, at de havde modtaget et postkort fra os fra 2013. Den anden modtager var Birgit Matthiesen i Hesselager. Det har vi grinet meget ad, men vi kan ikke lade være med at tænke: Hvor har kortene været i al den tid? Og hvis de har været glemt på campingpladsen, er det meget imponerende, at de ikke bare har smidt dem ud, ler Britta Hansen.

Syv år og ni måneder er ganske lang tid for et brev om at nå frem, og måske er det danmarksrekord. Men er det også verdensrekord?

Annonce

Tak for invitationen

Nej. Verdensrekorden for forsinket post indehaves ifølge Guinness Rekordbog af et brev, som Janet Barrett i Dorset i England modtog i 2008.

I brevet stod: "Kære Percy. Mange tak for invitationen, jeg glæder mig. Vi ses 26. december. Hilsen Buffy".

Vi må håbe, at Percy ikke blev overrasket over at Buffy dukkede op til festen, for brevet blev afsendt 29. november 1919. Det havde med andre ord været undervejs i 89 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce