Annonce
Fyn

Ny radikal kurs er nødvendig

Annonce

Der skulle gå elleve dage, før røgen foreløbigt lagde sig hos Radikale Venstre efter daværende partiformand Morten Østergaards afgang og sygemelding.

Efter folketingsgruppens krisemøde søndag eftermiddag skal der nu ses fremad, laves politik og genskabes tillid. Sofie Carsten Nielsen, som afløste Morten Østergaard som partileder, fik den samlede folketingsgruppes opbakning. I hvert fald udadtil, hvor gruppen småfrysende og forknytte symbolsk stod samlet bag Sofie Carsten Nielsen efter mødet. I praksis ser det mere broget ud. Sofie Carsten Nielsens rival til lederposten, Martin Lidegaard, virkede søndag meget forbeholden på spørgsmålet om, hvorvidt hun er den rigtige leder. Dermed venter en stor opgave for hende med at samle partiet og få de hårdtprøvede medlemmer beroliget.

Sofie Carsten Nielsens autoritet er presset af de seneste ugers hundeslagsmål i partiet, hvor enkelte medlemmer af folketingsgruppen via Facebook har beskyldt hende for at lyve og at dække over Morten Østergaards pinagtige sexistiske adfærd.

Den udstilling af interne uenigheder var næppe sket i hverken Marianne Jelveds eller Margrethe Vestagers tid. Balladen har undermineret Sofie Carsten Nielsens autoritet, og det er problematisk, nu hvor der også er åben uenighed i folketingsgruppen om partiets politiske linje. Sofie Carsten Nielsen kan ikke bare knibe øjnene sammen og sige "sådan er det jo" og blive adlydt.Sofie Carsten Nielsen kan ikke bare knibe øjnene sammen og sige "sådan er det jo" og blive adlydt.


I hvert fald fire medlemmer af folketingsgruppen med Martin Lidegaard i spidsen ønsker en mere konstruktiv politisk linje.

Det vil være godt, hvis de radikale igen bliver et parti, som laver praktisk politik i stedet for at sidde med så høje idealer, at partiet står uden for indflydelse.

Nu skal der forhandles finanslov og klimapolitik, og de radikale er vigtige for at undgå, at den offentlige sektor bliver endnu større end nu. Og modvirke, at klimapolitikken lægges i aflåst sideleje af Socialdemokratiet med henvisning til  "hockeystaven", et grafisk symbol på, at vi klimamæssigt forholder os helt roligt de næste mange år, og så kommer teknologien og redder os klokken lidt i år 2030. Så de radikale skal tage sig sammen og komme ud af isolationen. Tak!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

Annonce