Annonce
Navne

Ny professor skal styrke forskningen i sundhedsfremme

Morten Hulvej Rod. Foto: SDU

Nyt job: Morten Hulvej Rod, chef for Sundhedsfremmeforskning på Steno Diabetes Center Copenhagen, er tiltrådt som professor i sundhedsfremme på Statens Institut for Folkesundhed (SIF) på Syddansk Universitet.

Hans hidtidige forskning har været med til at belyse, hvor vanskeligt det i praksis kan være at nedbryde siloer og inddrage sociale forhold i sundhed og forebyggelse. Han glæder sig derfor til at styrke forskningen i området og dermed skabe mere viden om, hvordan man kan gribe den komplekse - men vigtige - opgave an.

På SDU bliver han tilknyttet både Statens Institut for Folkesundhed og Human Health, der arbejder med tværfaglig forskning i sociale og humanistiske faktorer i sundhedskommunikation og -intervention. Det ligger tæt op ad den tværfaglige tilgang til sundhedsfremme og sundhed, der er på SDCC generelt og i enhed for Sundhedsfremmeforskning.

Annonce

Morten Hulvej Rod, der forventer at holde sin tiltrædelsesforelæsning i løbet af efteråret, er uddannet antropolog fra Københavns Universitet (kandidat 2005, ph.d. 2010), tidligere ansat som lektor og forskningsleder på SIF (2005-17), og centerchef ved Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge (2017-19).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Annonce