Annonce
Svendborg

Ny podeklinik i Svendborg: 705 blev podet på klinikkens første dag

Markus Mogensen gør klar til at tage imod patienter i den nye podeklinik på Norgesvej. Foto: Katrine Becher Damkjær
Mandag åbnede en ny covid-19-podeklinik på Norgesvej i Svendborg, og på førstedagen blev 705 sydfynboer podet i klinikken. Podeklinikken holder åbent alle ugens dage - også juleaftensdag og 1. januar.

Svendborg: Det er ikke længere nødvendigt at køre til Odense, hvis man er symptomfri og skal testes for covid-19.

Mandag den 19. oktober åbnede Region Syddanmark en ny podeklinik på Norgesvej 2 i Svendborg, og har det mål, at 1000 borgere skal testes om dagen.

Bodil Elberg Lorenzen er ansat som afdelingssygeplejerske på den nye podeklinik, og hun er glad for sit nye job.

Annonce

- Jeg kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske på urinvejskirurgisk afdeling på OUH , og jeg blev spurgt, om jeg kunne været interesseret i at blive afdelingssygeplejerske for den nye podeklinik i Svendborg. Det ville jeg rigtig gerne, for jeg synes, at det er et spændende arbejde. Podeklinikkerne har en vigtig funktion i samfundet i øjeblikket, og arbejdsgangen ændrer sig nærmest fra dag til dag, fordi der hele tiden kommer nye retningslinjer. Det er spændende, siger Bodil Elberg Lorenzen, der hele sin arbejdsdag er iklædt et plastikforklæde, et mundbind og et visir. Det er dog ikke noget, der generer hende.

- Ikke det mindste. Jeg er vant til det, og vi går selvfølgelig meget op i, at hygiejnen og værnemidlerne er i orden her på podeklinikken, siger hun.

Skifter værnemidler 300-400 gange dagligt

På førstedagen blev 705 sydfynboer podet i klinikken, og på andendagen blev der podet 429. De fleste får svar på deres test inden for to døgn.

- Både borgere med symptomer og uden symptomer kan blive testet her. Vi forventer, at vi kommer til at teste cirka 1000 borgere om dagen. 800 uden symptomer, 100 med symptomer og 100 børn, siger Bodil Elberg Lorenzen.

Bodil Elberg Lorenzen er afdelingssygeplejerske på den nye podeklinik i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Der arbejder cirka 15 medarbejdere på podeklinikken ad gangen, og mange af dem er medicinstuderende og studerende inden for andre sundhedsfag.

En af dem er 25-årige Markus Mogensen, som læser medicin på femte semester på Syddansk Universitet.

Han arbejder som fuldtidspoder på Kolding Sygehus i sommerferien, men nu har han taget et podejob i Svendborg, som er forenelig med hans studie i Odense.

Markus Mogensen poder en borger på den nye podeklinik i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Jeg arbejder otte timer om ugen her i Svendborg, og det er jeg meget glad for. I Kolding arbejdede jeg både for sygehuset og for Statens Serum Institut, og der tog jeg både blodprøver og podede, fortæller han.

Han forklarer, at podejobbet er enkelt at udføre, og at han ikke føler sig generet af at skulle skifte værnemidler mellem hver podning.


På en normal arbejdsdag skifter jeg værnemidler 300-400 gange. Så der bliver sprittet godt af og skiftet mange handsker, men heldigvis har vi noget ordentligt sprit her. Det indeholder glycerol, så hænderne ikke bliver affedtede.

Markus Mogensen, medicinstuderende og poder på podeklinikken i Svendborg


- På en normal arbejdsdag skifter jeg værnemidler 300-400 gange. Så der bliver sprittet godt af og skiftet mange handsker, men heldigvis har vi noget ordentligt sprit her. Det indeholder glycerol, så hænderne ikke bliver affedtede, forklarer Markus Mogensen.

Markus Mogensen er 25 år og læser medicin på Syddansk Universitet. Han arbejder otte timer om ugen i podeklinikken i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Ingen ved, hvor længe podeklinikken i Svendborg skal være der.

- Vi ved jo ikke, hvor længe det her kommer til at vare. Men vi regner da med at skulle være her det næste halvandet år, siger Bodil Elberg Lorenzen.

Podeklinikken har åbent hver dag, og man skal huske at bestille tid hos sin praktiserende læge eller på www.coronaprover, inden man møder op i klinikken.

- Vi holder åbent alle dage - også den 24. december, i juledagene og den 1. januar, siger Bodil Elberg Lorenzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Populistisk, Mette Kristensen

Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce