Annonce
Svendborg

Ny parkeringsplads spænder ben for graffitivæg: Men graffitiforening har fundet en løsning

Frederik Zinn, formand for Svendborg Street Art, forudså, at der kunne opstå en interessekonflikt, når Svendborg Kommune etablerer parkeringspladser foran rundbuehallen på Frederiksøen. Derfor kontaktede han kommunen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Svendborg Kommune vil etablere parkeringspladser ved Frederiksøens rundbuehal, og det betyder, at rundbuehallens facade ikke længere er på kommunens liste over lovlige graffitivægge. Men foreningen Svendborg Street Art var proaktive og fandt en løsning på problemet.
Annonce

Svendborg: De nåede at boltre sig på rundbuehallens facade i halvandet år, men nu er det slut.

Svendborg Kommune er i gang med at etablere nye parkeringspladser foran rundbuehallen på Frederiksøen, og det betyder, at rundbuehallens facade ikke længere er på listen over lovlige graffitivægge i Svendborg.

Faktisk var det Frederik Zinn, formand for foreningen Svendborg Street Art, der blev opmærksom på interessekonflikten mellem de parkerede biler og graffitimalingen.

- Da jeg hørte om planerne, kunne jeg med det samme se for mig, at en stor sort Mercedes blev dækket af malerstøv. Derfor henvendte jeg mig til kommunen for at finde ud af, hvordan vi kunne løse problemet, fortæller Frederik Zinn.

I første omgang mente kommunen ikke, at det ville give problemer med maling og parkerede biler, idet bilerne skal holde tre meter fra væggen, men Frederik Zinn holdt fast i, at det godt kunne give problemer, når der blev malet på væggen.

Annonce

Blandet modtagelse

Kompromisset blev, at væggen forsvinder fra kommunens liste over lovlige graffitivægge i Svendborg, men at der en eller to gange om året bliver afsat en dag, hvor parkeringspladsen bliver spærret af, og hvor graffitimalerne kan få frit spil til at male på væggen.

- Jeg har talt med foreningens medlemmer, og de er lidt kritiske overfor løsningen. De føler, at vi er blevet givet en legeplads, og nu bliver den taget fra os igen. De bryder sig heller ikke om ideen om, at vi skal bestille tid for at få lov til at male på væggen, siger Frederik Zinn og fortsætter:


Jeg har talt med foreningens medlemmer, og de er lidt kritiske overfor løsningen. De føler, at vi er blevet givet en legeplads, og nu bliver den taget fra os igen.

Frederik Zinn, formand for Svendborg Street Art


- Så folk skal nok lige vænne sig til, at der ikke må males der længere. Vi har jo gæster fra hele landet, som kommer og maler på væggen, så der skal noget skiltning til, så folk opdager, at det ikke længere er lovligt, siger han.

Rundbuehallen før den kom på listen over lovlige graffitivæggei Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Personligt har Frederik Zinn intet problem med, at væggen bliver taget af kommunens liste over lovlige graffitivægge.

- Jeg synes, at det okay. Vi har et fint samarbejde med Svendborg Kommune, og jeg synes, at vi har mange andre alternativer i byen. For eksempel Skaterparken, tunnellen og pladevæggen i Dronningemaen, vesttunnellen ved Ryttervej og østtunnellen ved Abildvej, siger Frederik Zinn.

Kommunen har tilbudt at betale det materiale, som skal bruges, når de to årlige malerdage på rundbuehallen finder sted.

- Det er jeg glad for. Jeg går ud fra, at pengene skal gå til maling og lejning af en lift, og at vi får mulighed for at invitere folk udefra, siger Frederik Zinn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fyn

OB-træner vil konkludere halvvejs

Annonce