Annonce
Ærø

Ny madvogn i Marstal trods corona-krisen: - Mindexpres har været planlagt længe

Tina Damkjær er klar i Mindexpres med et smil og lækker mad. Foto: Michael Danekilde Olsen
Tina Damkjær driver Minde Bar, men for tiden er der et andet sted, hun lægger sine kræfter. Mindexpres er den nye madvogn, som har taget plads på græsset mellem Ærøxpressens færgeleje og H. C. Christensens skibsværft. Til at starte med bliver der kun serveret til takeaway, men der er planer om siddepladser, når det bliver tilladt igen.

Marstal: Tina Damkjær bestyrer Minde Bar i hjertet af Marstal. På en hvilken som helst aften vil der være lys, liv og glade dage ved bordene på Minde, men de sidste to uger har der været lukket ned for den ellers velbesøgte ærøske institution. Når hverdagen plejer at byde på omgang med alskens slags mennesker, er det også det, der savnes mest, når det forsvinder.

- Jeg plejer jo at have alt fra de faste stamgæster alle ugens dage til unge studerende i weekenden, tæt ind på livet og nu er der meget stille. Man får nærmest en tanke om, at nogle dem må gå hvileløst rundt i gaderne, siger Tina Damkjær jokende.

Selvom Minde Bar ligger stille hen, betyder det faktisk ikke nævneværdigt mindre arbejde for ejerene. Tina Damkjær og hendes partner er nemlig i gang med at udvikle forretningen med madvognen Mindexpres. Til at starte med er det udelukkende takeaway mad, der vil blive serveret og ikke det samme som på Minde.

- Hernede kører jeg med fish & chips, ristede pølser som skal være langelænderpølser, franske og almindelige hot dogs. Så kommer vi også til at have hjemmelavede frikadeller med kartoffelsalat og håndmadder. På Minde har vi jo også altid en dagens ret, men det er ikke tanken at servere det fra Mindexpres, fortæller Tina Damkjær.

Arbejdet med madvognen har været i gang i cirka ni måneder og er altså ikke en reaktion på corona-krisen. At Minde Bar står stille i øjeblikket, betyder til gengæld, at Tina Damkjær kan gå 100 procent ind i klargørelsen af vognen og være klar til sommerens forhåbentlig store indtog af turister.

- Vi prøver jo lidt at skabe en slags lille havneby hernede. Der er eksempelvis kebabvognen også, og så har du selvfølgelig havnekiosken og ikke mindst færgen, der, når den ankommer, ofte tiltrækker folk som vil se den komme ind. Færgekikkere er altid velkomne til at komme over og få en kaffe eller bare hilse på, fortæller Tina Damkjær.

Det, at stå i den nye madvogn er ikke kun en mulighed for fortsat at have gang i forretningen. Det medvirker også til at bevare kontakten til de lokale og stamkunderne, som også gerne slår vejen forbi vognen.

- Jeg har da allerede oplevet et par stykker af de sædvanlige gæster fra Minde, som stikker hovedet forbi, bare lige for at få sig en sludder eller sige hej. Sådan noget gør også, at vi mærker, at folk savner os og at komme på Minde. Det sætter jeg pris på. Man vælger jo ikke et job som mit, hvis man ikke kan lide mennesker, siger Tina Damkjær.

Mindexpres har taget plads til højre for Ærøxpressens færgeleje. Den er altså ikke til at overse, når passagerene går fra borde. Placeringen er blevet således fordi planlægningen har været i gang længe og oprindeligt var der ikke nogle andre madvogne nede på havnen. Det skal dog ikke tolkes som et forsøg på, at udfordre kebabvognen på konkurrence.

- Vi tilbyder slet ikke det samme sortiment, så jeg mener, at der sagtens kan være plads til os begge to på havnen. Da vi begyndte planlægningen af Mindexpres, lå kebabvognen faktisk ved sejlklubben og før det oppe på torvet. Nu står begge vogne så tæt ved hinanden, men igen, vi kører med hver sin slags mad. Måske er det her bare en ærøsk miniversion af et madmarked, griner Tina Damkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

Annonce