Annonce
Langeland

Ny kommunaldirektør skal være økonomisk stærk og synlig i samfundet

- Jeg skal da ikke lægge skjul på, at det er vigtigt, at vi får en, der har en naturlig interesse i vores lokalsamfund og har lyst til at være synlig i lokalsamfundet, siger borgmester Tonni Hansen om profilen på kommunens nye kommunaldirektør. Arkivfoto.
Søgningen på Langelands nye kommunaldirektør er gået i gang – og det er en kort proces. Inden udgangen af november skal personen være fundet. Økonomisk flair kommer til at spille en stor rolle i udvælgelsen.
Annonce

Langeland Kommune står på flere fronter i en turbulent periode. Økonomisk står kommunen i store udfordringer og skal i den kommende tid have et meget skarpt fokus på at skære i udgifterne. Og personalemæssigt mangler kommunen frontfiguren på den administrative side, nemlig kommunaldirektøren.

Netop på grund af den økonomisk vanskelige periode er det vigtigt for borgmester Tonni Hansen (SF), at der hurtigst muligt findes en afløser for Benny Balsgaard, og at den nye kommunaldirektør så vidt muligt formår at skabe ro og stabilitet på kommunens økonomi.

- Det er helt tydeligt, at vi har økonomiske udfordringer. Derfor er det utrolig vigtigt for os, at vi får en i spidsen, der skal skabe stabilitet omkring kommunens drift og økonomi, siger Tonni Hansen.

Annonce

Kort proces

Onsdagaften besluttede kommunalbestyrelsen, at stillingsopslaget skal lægges ud 1. november på kommunens hjemmeside og på jobnet.dk. Der skal desuden nedsættes et ansættelsesudvalg hurtigst muligt.

Interesserede kandidater har 14 dage til at søge stillingen. Og allerede inden udgangen af november måned eller senest i forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet 9. december forventer Tonni Hansen, at han kan præsentere navnet på kommunens nye kommunaldirektør.

- Det er vigtigt, at vi får en afklaring hurtigt, så vi kan komme videre i den situation, vi står i, siger Tonni Hansen og understreger, at fristerne er helt i overensstemmelse med reglerne.

Annonce

Engagement

I jobopslaget står der blandt andet, at den kommende administrative topchef skal kunne sikre den nødvendige stabilisering af driften på den korte bane i en økonomisk udfordret kommune. Men også, at personen skal stå i spidsen for en langtidsholdbar og bæredygtig strategi.

Der bliver lagt vægt på, at det tværgående samarbejde i kommunen skal styrkes, og at personen skal have øje for vækstmuligheder i tæt samspil med lokale kræfter. Det spiller også en rolle, at den nye kommunaldirektør er synlig i lokalsamfundet og både hurtigt og driftssikkert kan sætte sig i stolen som kommunaldirektør.

Enkelte kommunalbestyrelsesmedlemmer har problematiseret, at Benny Balsgaard boede i Jylland og derfor skulle pendle til og fra arbejde. På spørgsmålet om, hvor vigtigt det er, at den nye kommunaldirektør bor i lokalområdet, svarer Tonni Hansen:

- For mig er det vigtigste, at vi får en med de helt rigtige kvalifikationer. Men jeg skal da ikke lægge skjul på, at det også er vigtigt, at vi får en, der har en naturlig interesse i vores lokalsamfund og har lyst til at være synlig i lokalsamfundet.

Når man læser jobopslaget, kan det se ud som om, det er skrevet med henblik på Jani Hansen. Har I et godt kort på hånden med hende som kommunens nye kommunaldirektør?

- Det tror jeg, at jeg afholder mig fra at udtale mig om, siger Tonni Hansen.

Jani Hansen, der bor på Langeland, startede som funktionsleder i Langeland Kommune i 2007. Siden da er hun klatret op ad karrierestigen i Langeland Kommune, hvor hun har været økonomichef, økonomi- og personalechef og direktør. I 2017 blev hun vicekommunaldirektør. I øjeblikket er hun konstitueret kommunaldirektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce