Annonce
Langeland

Ny kommunaldirektør skal være økonomisk stærk og synlig i samfundet

- Jeg skal da ikke lægge skjul på, at det er vigtigt, at vi får en, der har en naturlig interesse i vores lokalsamfund og har lyst til at være synlig i lokalsamfundet, siger borgmester Tonni Hansen om profilen på kommunens nye kommunaldirektør. Arkivfoto.
Søgningen på Langelands nye kommunaldirektør er gået i gang – og det er en kort proces. Inden udgangen af november skal personen være fundet. Økonomisk flair kommer til at spille en stor rolle i udvælgelsen.

Langeland Kommune står på flere fronter i en turbulent periode. Økonomisk står kommunen i store udfordringer og skal i den kommende tid have et meget skarpt fokus på at skære i udgifterne. Og personalemæssigt mangler kommunen frontfiguren på den administrative side, nemlig kommunaldirektøren.

Netop på grund af den økonomisk vanskelige periode er det vigtigt for borgmester Tonni Hansen (SF), at der hurtigst muligt findes en afløser for Benny Balsgaard, og at den nye kommunaldirektør så vidt muligt formår at skabe ro og stabilitet på kommunens økonomi.

- Det er helt tydeligt, at vi har økonomiske udfordringer. Derfor er det utrolig vigtigt for os, at vi får en i spidsen, der skal skabe stabilitet omkring kommunens drift og økonomi, siger Tonni Hansen.

Annonce

Kort proces

Onsdagaften besluttede kommunalbestyrelsen, at stillingsopslaget skal lægges ud 1. november på kommunens hjemmeside og på jobnet.dk. Der skal desuden nedsættes et ansættelsesudvalg hurtigst muligt.

Interesserede kandidater har 14 dage til at søge stillingen. Og allerede inden udgangen af november måned eller senest i forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet 9. december forventer Tonni Hansen, at han kan præsentere navnet på kommunens nye kommunaldirektør.

- Det er vigtigt, at vi får en afklaring hurtigt, så vi kan komme videre i den situation, vi står i, siger Tonni Hansen og understreger, at fristerne er helt i overensstemmelse med reglerne.

Engagement

I jobopslaget står der blandt andet, at den kommende administrative topchef skal kunne sikre den nødvendige stabilisering af driften på den korte bane i en økonomisk udfordret kommune. Men også, at personen skal stå i spidsen for en langtidsholdbar og bæredygtig strategi.

Der bliver lagt vægt på, at det tværgående samarbejde i kommunen skal styrkes, og at personen skal have øje for vækstmuligheder i tæt samspil med lokale kræfter. Det spiller også en rolle, at den nye kommunaldirektør er synlig i lokalsamfundet og både hurtigt og driftssikkert kan sætte sig i stolen som kommunaldirektør.

Enkelte kommunalbestyrelsesmedlemmer har problematiseret, at Benny Balsgaard boede i Jylland og derfor skulle pendle til og fra arbejde. På spørgsmålet om, hvor vigtigt det er, at den nye kommunaldirektør bor i lokalområdet, svarer Tonni Hansen:

- For mig er det vigtigste, at vi får en med de helt rigtige kvalifikationer. Men jeg skal da ikke lægge skjul på, at det også er vigtigt, at vi får en, der har en naturlig interesse i vores lokalsamfund og har lyst til at være synlig i lokalsamfundet.

Når man læser jobopslaget, kan det se ud som om, det er skrevet med henblik på Jani Hansen. Har I et godt kort på hånden med hende som kommunens nye kommunaldirektør?

- Det tror jeg, at jeg afholder mig fra at udtale mig om, siger Tonni Hansen.

Jani Hansen, der bor på Langeland, startede som funktionsleder i Langeland Kommune i 2007. Siden da er hun klatret op ad karrierestigen i Langeland Kommune, hvor hun har været økonomichef, økonomi- og personalechef og direktør. I 2017 blev hun vicekommunaldirektør. I øjeblikket er hun konstitueret kommunaldirektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Annonce