Annonce
Fyn

Ny kæmpeordre til fynsk entreprenør

Sådan kommer servicebyen ved Nyt OUH til at se ud ifølge arkitekternes illustrationer. Her skal blandt andet logistik- og sterilcentralen samt køkkenet ligge. PR-illustration: Region Syddanmark
Den fynske entreprenørvirksomhed 5E Byg har fået en kæmpestor ordre på byggeriet af det nye universitetshospital i Odense. Det er den anden af slagsen i løbet af 10 dage.
Annonce

Odense: Den store fynske entreprenør 5E Byg har fået to store bidder af det enorme byggeri ved Nyt OUH. Mandag besluttede Region Syddanmark at give en opgave til 327 millioner kroner til virksomheden. For 10 dage siden vandt 5E en anden opgave på Nyt OUH til 80 millioner kroner.

De mange penge i den nye ordre går til byggeriet af en logistik- og sterilcentral på det nye storsygehus. Den tidligere ordre lød på opførsel af sygehusets køkken.

5E Byg har tilsyneladende et godt tag på de syddanske sygehuse, virksomheden har tidligere bygget en ny sengebygning ved sygehuset i Aabenraa, og den har opført bygninger til retspsykiatrien i Middelfart.

- 5E Byg viser i dens tilbud stor forståelse for, hvordan vi ønsker opgaven løst og stiller med en stærk organisation til at løfte byggeopgaven. Jeg er sikker på at vi får en kvalitetsløsning, som kan bidrage væsentligt til det moderne og effektive universitetshospital, vi arbejder på, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg.

Annonce

Vokser kraftigt

Entreprenørvirksomheden har haft kraftigt stigende succes i de senere år, og satte i sit seneste regnskab endnu en gang rekord med en omsætning tæt på en milliard kroner og et overskud før skat på 67 millioner kroner i 2019.

Hovedparten af 5Es byggerier foregår i København, hvor der er voldsom gang i byggebranchen. Det betyder, at en del af Odense-firmaets 50-60 ansatte i lange perioder må arbejde langt fra deres hjem på Fyn eller i Trekantområdet. For at rette op på dette går virksomheden målrettet efter også at få flere lokale byggepladser med i arbejdsplanerne.


5E Byg viser i dens tilbud stor forståelse for, hvordan vi ønsker opgaven løst og stiller med en stærk organisation til at løfte byggeopgaven.

Karsten Uno Petersen (S), formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg


5E står for planlægning og styring af byggerierne, men de håndværkere, der udfører arbejdet, er ansat hos relativt få byggevirksomheder, der udgør en fast gruppe af underleverandører til virksomheden.

Annonce

Bedre arbejdsmiljø

Steril- og logistikcentralen bliver på 10.000 kvadratmeter. Her modtager medarbejdere varer til sygehuset og fordeler dem ved hjælp af et avanceret automatisk system. På sterilcentralen rengøres instrumenter, som også fordeles til alle afdelinger og ambulatorier. På det eksisterende OUH er disse funktioner fordelt over flere steder, og man forventer bedre arbejdsgange og arbejdsmiljø ved at samle dem.

Tre danske entreprenørvirksomheder bød på opgaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Bagsiden

Boblerier: Skadedyr str. XXXXXL

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce