Annonce
Ærø

Ny informationsmedarbejder brænder for den grønne sag

1. august tiltrådte Halfdan Abrahamsen jobbet som informationsmedarbejder på energikontoret. Foto: Cecilie Larsen
44-årige Halfdan Abrahamsen er ansat i en halvårig stilling om informationsmedarbejder på energikontoret i Marstal. Han er blandt andet med, når elfærgen sejler sin første tur på torsdag.

Ærø: Ærø Kommune har ansat 44-årige Halfdan Abrahamsen som informationsmedarbejder på energikontoret i Marstal.

Halfdan Abrahamsen er ansat i en tidsbegrænset stilling på et halv år, og han skal blandt andet være med til at formidle el-færgeprojektet og andre grønne projekter på øen.

Han kommer fra Midtfyn, er uddannet cand.mag. i engelsk og film/tv, og han har altid brændt for den grønne sag, fortæller han.

- Jeg har altid interesseret mig for miljøet, og jeg glæder mig til at formidle alle de fantastiske projekter, der er på Ærø. Blandt andet el-færgeprojektet, som er et virkelig fedt projekt, siger han.

Halfdan Abrahamsen har lejet et lille byhus centralt i Marstal.

- Jeg er single, så jeg har jo friheden til at rykke teltpælene op, når jeg jeg vil, og det har jeg så gjort nu, siger han.

Han er glad for at bo på en ø.

- Med min uddannelse er der flest jobmuligheder i storbyen, men jeg vil gerne bo på landet, så jeg var ikke et sekund i tvivl, da jeg så stillingsopslaget på Ærø. Jeg elsker at sejle, og jeg har fritidssejlet meget i det fynske øhav og i Grønland, hvor min familie har boet i en del år, fortæller Halfdan Abrahamsen, der er med om bord, når el-færgen Ellen for første gang stævner ud af Søby Havn med passagerer torsdag morgen.

- Jeg kommer til at have en lille stand på færgen med en masse informationsmateriale. Besætningen får jo travlt med at sejle færgen, så hvis folk har spørgsmål om projektet, kan de komme til mig, siger han.

Halfdan Abrahamsen startede i sit nye job 1. august, og hans kontrakt udløber 1. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Venstre har også tidligere angrebet kommunalt ansatte

Læserbrev: Hr. formand for Venstre på Ærø Lennart Mogensen Tak for din belæring og opmærksomhed til mit indlæg om embedsmandssvigt over for kommunalbestyrelsen onsdag den 15. Januar i år. Jeg håber, du fik fat i pointen og også opfattede, at jeg ikke gik efter manden men efter bolden, da jeg redegjorde for et hændelsesforløb, som vi flere gange har været udsat for, når der skal fremkomme indstillinger, beregninger og oplæg fra færgerederiet. De kommer altid i sidste øjeblik, og er ikke et produkt af det kodeks, vi vedtog på vores seminar den 22. jan. 2018: Punkt B. 1: "God sagsfremstilling" "Hvorved forstås: Gedigne objektive sagsfremstillinger, der klæder politikerne godt på ved at anvise muligheder og alternativer og beskrive konsekvenser." "Høj faglighed formidlet i et fremkommelig og let forståeligt sprog.” Punkt B. 2: "Kommunikation og information" "Hvorved forstås et højt og rettidigt informationsniveau, om både ”need to" og "nice to" know." "Tilgængelighed og åbenhed i forhold til den enkelte politiker, udvalgene og den samlede kommunalbestyrelse." "Loyalitet i formidlingen til og fra det politiske system." Min tiltaleform er tidligere benyttet uden at nogen fandt anledning til en gennemgribende storvask fra Venstres side. Jeg citerer Fyns Amts Avis fra 3. juni 2009: "Jeg har aldrig tidligere i min lange havnekarriere været ude for, at en kommunalbestyrelse på et åbent, offentligt møde har behandlet personalesager, der ikke var på dagsordenen, og hvor de berørte ansatte ikke har haft lejlighed til at kommentere sagen og til at forklare sig, siger en fortørnet Torben Frederiksen." Og hvem kom med de angreb? Kommunalbestyrelsesmedlem Jens Groth-Lauritsen (V). Sagde Venstre nogen sinde undskyld eller ændrede ved aftalte kodeks i kommunalbestyrelsen af den grund? Hvis du mener, at det er den form, jeg har benyttet, er jeg helt rolig, for den er jo godkendt af Venstre.

Annonce