Annonce
Svendborg

Ny hjemmeside går i luften: De gode historier skal trække flere tilflyttere til 5762-området

Arne Ebsen fra lokalgruppen Forum 5762 er en af tovholderne på den nye hjemmeside. Arkivfoto.
Lokalgruppen Forum 5762 lancerer mandag den 1. juni en ny hjemmeside, der skal være talerør og infoportal for områdets beboere og kommende tilflyttere.
Annonce

Sydvestfyn: Der skal flere tilflyttere til landsbyerne.

Der er drivkraften bag en ny hjemmeside som lokalgruppen Forum 5762 lancerer mandag den 1. juli.

Hjemmesiden www.forum5762.dk skal være et samlingssted for nyheder, arrangementer og de gode fortællinger fra Ollerup, Vester Skerninge, Ulbølle, Hundstrup, Øster Skerninge, Ballen og Fjellebroen.

Arne Ebsen fra lokalgruppen har sammen med Thomas Visby og Anja Headicar været tovholder på hjemmesiden.

- Vi betragter det som et første forsøg på at styrke dialogen både ud af kommunen, men også med områdets beboere, fortæller han.

Forum 5762 har i snart to år arbejdet for at udvikle og skabe aktiviteter i postnummeret, der dækker den vestligste del af Svendborg Kommune.

- Hjemmesiden er bare en beskeden del af det store arbejde, vi har lavet i Forum 5762 i to år, for at styrke hele lokalområdet og for at sikre dynamik og udvikling.

Annonce

Et talerør

På hjemmesiden kan man blandt andet læse om de syv landsbyer, om foreningslivet, erhvervslivet og naturen. Ligesom man kan læse om turistattraktioner og fortællinger fra områdets tilflyttere under fanen "Flyt til 5762".

- Det er et forsøg på at præsentere vores område og gør opmærksomme på de forcer og styrker, vi ser. Noget, som vi tror, kan være medvirkende til at få flere til at flytte til, fortæller Arne Ebsen.

- Vi er et område i kommunen, der allerede har mange tilflyttere, og også mange, der kommer længere vej fra, men vi kan se på den demografiske udvikling, at der ikke er den nødvendige udskiftning. Vi bliver ældre og ældre, så vi håber, at vi kan gøre det attraktivt at bosætte sig her. Det er den proces, som vi håber at hjemmesiden kan være med til at understøtte ved at gøre opmærksomme på os selv og de mange positive erfaringer, som folk i området har.

Udover at tiltrække flere tilflyttere, håber Arne Ebsen, at hjemmesiden bliver taget godt imod lokalt.

- Vi vil gerne give et talerør til de forskellige foreninger og lokale beboere. Vi arbejder på, at det bliver en dynamisk kalender, der hurtigt kan give overblik over de mange aktiviteter, der er i lokalområdet, så vi vil være rigtig glade, hvis man vil bruge hjemmesiden aktivt. Ikke kun til arrangementer, men også med at fortælle de gode historier, som man oplever. Både som nytilflytter, men også som borger, der har boet her i mange år, er vi meget åbne for, at man kan kontakte os, hvis man har noget, man mener er relevant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce