Annonce
Fyn

Ny havnepark: Hvad koster et garanteret rent bad?

Planerne om en ny bypark i færgehavnen har været længe undervejs. Her fra et borgermøde om parken i sommeren 2017. Nu er lokalplanen til debat og politikerne vil undersøge, om den lille strand ved parken kan blive en officiel badestrand. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.
Annonce

Nyborg: Nu skal det undersøges, hvad det vil koste at gøre den lille badestrand syd for Nyborg Destilleri til en officiel badestrand med kommunalt kontrolleret badevand.

Det har Teknik og Miljøudvalget besluttet efter et forslag fra Venstre.

For nylig kom det frem, at nok er en fin bypark med strand og badebro på vej i den gamle færgehavn - men det er på egen risiko at bade i vandet, der på nuværende tidspunkt ikke bliver overvåget. Og som en gang i mellem er sundhedsskadeligt efter overløb fra kloaksystemet i forbindelse med styrtregn.

For nogle år tilbage var der et havnebad ved Vesterhavnen, men det blev droppet igen for at spare udgiften til overvågningen af vandkvaliteten.

- Men selvfølgelig kan det lade sig gøre. Vi har jo tidligere lavet et stykke strand ved Standaléen til kontrolleret badevand. Det er et spørgsmål om prioritering, siger Per Jespersen (S), formand for Teknik og Miljøudvalget.

Lokalplanforslaget for den nye havnepark er sendt i offentlig høring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Harders åbner bar med Morten i spidsen: - Jeg håber, det bliver noget med, at i aften skal vi kun høre goth rock fra 1980’erne

Annonce