Annonce
Navne

Ny havnemester i Svendborg: Der skal være plads til alle på havnen

Arkivfoto: Robert Wengler
Christian Steffensen overtager den 1. januar posten som havnemester i Svendborg Kommune. Ud af 79 ansøgere blev han den udvalgte, og det er et job, han glæder sig til at starte. Kærligheden til Svendborg og havnemiljøet gjorde det til et oplagt valg for Christian at søge stillingen, og hans mål er at bringe interessenterne på havnen sammen.
Annonce

47-årige Christian Steffensen har noget af et CV, når det kommer til den maritime verden, og den nye havnemester for havnene i Svendborg Kommune er da både aktiv lystsejler, uddannet yachtskipper og har også fungeret som sejltræner og leder på Oure Skolerne.

Det hele startede dog i Nyborg, hvor Christian Steffensen er vokset op. Her tog en barndomsvenindes mor dem med ud at sejle en dag, og det blev startskuddet til en livslang interesse for vandet og havnemiljøerne. Kort efter købte Christian et surfbræt, som han "rodede" rundt med ved Nyborgs færgehavn.

- Jeg har en kæmpe kærlighed til vandet, havnen og miljøet, og jeg har brugt oceaner af tid på lystbådehavnene, fortæller Christian Steffensen.

I 1992 tog han som 20-årig på Oure højskole og udlevede sin passion for sejlads, og her tog det for alvor fart.

- Jeg har stort set sejlet siden 1992, og efter Oure sejlede jeg rundt som glad amatør og havde det som min store passion, fortæller Christian Steffensen.

Blå bog

Christian Steffensen, 47 år, bor i Troense med sin kone Mette Gandrup, der er pædagogisk udviklingskonsulent i Svendborg Kommune, og deres to drenge, Oscar på 17 år og Bertram på 14 år.

Han er vokset op i Nyborg.

I 1992 tog han til Oure højskole for at tage en sejlinstruktøruddannelse.

I 1994 flyttede han til København, hvor han tog en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet, mens han sejlede rundt i verden. Her boede han frem til 2002, hvor familien rykkede til Oure. I 2004 rykkede de til Troense, hvor de bor i dag.

Herudover har han en lederuddannelse og er i gang med en diplomuddannelse i projektledelse.

Christian kommer fra en stilling som Key Account Manager hos North Sails i Herlev. Han har været projektleder i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark og Dansk Sejlunion og event- og projektleder for Faaborg Outdoor Event.

Christian Steffensen afløser tidligere havnemester Hans Søby, der døde efter kort tids sygdom i august.

Annonce

Aktiv mand i sportens verden

Før interessen for sejlads for alvor meldte sig, spillede Christian ungdomshåndbold på højt niveau. Det er blevet til mange kampe i hans tid i Nyborg, og det i den tid hvor Nyborg og GOG var rivaler og kæmpede om toppen. Sejladsen tog dog over, og det har Christian Steffensen udnyttet i størstedelen af sin karriere.

- Jeg har altid søgt at finde job, hvor det, jeg beskæftiger mig med, kan tendere til at være en fritidsinteresse. Jeg har altid haft en interesse i sejlads, golf og outdoor, som jeg også har arbejdet med, fortæller Christian Steffensen.

Han kommer netop fra en stilling som Key Account Manager, også kaldet sælger, hos North Sails i Herlev. Herudover har han været projektleder i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark og Dansk Sejlunion. Det er derfor blevet til mange ture med kunder, hvor de også har sejlet kapsejlads, og Christian kan igennem sit arbejde kalde sig professionel sejler. Han har besøgt om ikke alle lystbådehavne i Danmark så omkring de 90 procent, vurderer han.

- Havnene er enormt i fokus. Det er gået fra at være gamle beskidte industrimiljøer til moderne miljøer, som skal være der, og det er der mange gæster, som benytter sig af, siger Christian Steffensen, som også altid selv skal ned til havnen, hvis det er muligt i byen.

Annonce

Mange interessenter på havnen

Som havnemester vil Christian Steffensen gøre plads til alle, som har en interesse i at komme ved havnemiljøerne i Svendborg Kommune, om det så er i Svendborg eller en af de små øer. Og det gælder også ting, som ikke kun er til glæde for folk med maritime interesser.

- Jeg har tidligere haft succes med at bringe folk sammen. Det er vildt, hvad man kan gøre ved at sætte folk sammen og snakke om tingene. Ofte er løsningen ikke specielt kompliceret, men det skal bare gøres, fortæller Christian Steffensen og uddyber:

- Jeg prøver at tænke fremad. I fremtiden kommer der nye boformer og beboere på havnen, og vi kan godt sidde og vente på, at folk kommer og banker på, men vi kan også invitere folk ind og starte med at præsentere os. Der skal være plads til både at bo i et rekreativt område og have sin virksomhed på havnene.

Annonce

Stolthed i faget

Lige så snart sommerhalvåret viser sine første tegn og arter sig til sejlads, tager Christian Steffensen og familien ud på vandet. Alle i familien, som tæller hans kone Mette Gandrup og deres to drenge, Oscar på 17 år og Bertram på 14 år, dyrker en form for sport, men netop sejladsen er de fælles om og bringer dem sammen. Det er blevet til mange ture i de danske farvande - især i det sydfynske øhav.

- Hvis vi vidste, at det var 25 grader og solskin hver sommer, så var vi nok aldrig ude at rejse. Vores oplevelser i naturen herhjemme kan være lige så store, som vi har oplevet i for eksempel Asien, fortæller Christian Steffensen.

Det er med spænding og æremod, at Christian Steffensen den 1. januar 2020 træder ind på det flydende havnekontor i Svendborg Havn.

- Jeg glæder mig til at starte, fordi jeg kan mærke, at der er en stolthed hos dem, der arbejder her. Det er folk, som virkelig brænder for det her, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce