Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny guide: Sådan beskrives de tre Faaborg-seværdigheder

Faaborg Museum trækker allerede i dag masser af besøgende udefra.
Her kan du se, hvordan Faaborg Havnebad, Faaborg Museum og Svanninge Bakker beskrives i Mercedes Benz' nye City Escapes-guide. Hele guiden findes på www.cityescapes.dk
Annonce
Annonce

Faaborg Museum

Faaborg Museum byder på masser af maleri, skulptur, arkitektur og møbelkunst og er et totalkunstværk i sig selv. Her kan du blandt andet opleve værker af fynske malere, Kai Nielsen-skulpturer, Engelhardts design og ikke mindst Kaare Klints møbler.

Vidste du?

Faaborgstolen er et hovedværk inden for møbelkunsten. Det er Kaare Klint, der står bag den ikoniske stol fra 1914, som er inspireret af antikkens og klassicismes enkle formprincipper.

Stolen er skabt til museet, der åbnede i 1915, og den findes stadig på museet. Der blev lavet 18 stole i alt, som Faaborg Museum skulle bruge til den store malerisal, hvorfra man skulle kunne sidde behageligt og betragte malerierne på væggen i timevis.

Insider

Ymerbrønden, der er en skulptur fra 1912, er lavet af billedhugger Kai Nielsen. Skulpturen forestiller den nøgne Ymer fra den nordiske mytologi, som drikker direkte fra urkoen Audhumblas yver. Originalen kan opleves i sandsten på Faaborg Museum, og på torvet i Faaborg finder man en kopi i bronze.

Svanninge Bjerge

Svanninge Bakker er som det eneste sted på Fyn med i Danmarks Naturkanon.

De Fynske Alper. Fortidens ismasser har bidraget til at skabe et smukt og indbydende terræn, der kalder på gåture med kæresten og andre, du holder af. Fra Lerbjerg, som med sine 126 meter er Fyns fjerdehøjeste punkt, kan man i klart vejr se helt til Odense. Parkering sker via indkørslen til Svanninge Bjerge Forskningsstation.

Vidste du?

Svanninge Bjerge på Sydfyn spreder sig ud over et område på 600 hektar. I 2018 år blev Svanninge Bjerge optaget i Danmarks Naturkanon som et af landets helt unikke natursteder. Danmarks nye naturkanon udspringer af "Regeringsgrundlag - Marienborgaftalen 2016" og tæller blandet andre også Råbjerg Mile, Mols Bjerge og Møns Klint.

Insider

Muh. Hvis du er heldig, kan du møde en af de cirka 250 welsh black-køer, der drysser rundt ved Svanninge Bjerge. Og du er ikke i tvivl, hvis du møder en, for det er nogle ordentlige klepperter - blandt andet de største i den walisiske naturkvægrace. Køerne udgør en vigtig del af områdets naturudvikling og landskabspleje. På med vandreskoene og af sted, men pas på kokasserne!

Faaborg Havnebad

Havnebadet har siden 2013 været en perle - både for lokale og besøgende i Faaborg.

På afstand ligner Faaborg Havnebad måske en lillebror til "Bølgen" på Kalvebod Brygge i København, men når man kommer nærmere, træder det kurvede badeanlæg i selvstændig karakter. Her danner en række badebroer og faciliteter til blandt andet havkajak rammerne omkring både planlagt og spontant udeliv. Anlægget skaber forbindelse mellem Faaborg Centrum og Det Sydfynske Øhav, og året rundt kan vandhunde i alle aldre boltre sig i havbadet.

Vidste du?

Bag Faaborg Havnebad står treenigheden CREO Arkitekter, JDS Architects og KLAR. Havnebadet, der med et respektfyldt modspil til byens historiske egenskaber er byens nye vartegn, stod klar til brug i 2013 og skal bidrage til at skabe et aktivt byliv og styrke sundheden i den historiske købstad.

Inside

Når du er færdig med at skue ud over havnen og Faaborg Fjord, så kan du med fordel dreje 180 grader rundt om dig selv og vende blikket mod hovedgaden med de fine, smalle husfacader. På Hotel Færgegaarden kan du stille frokostsulten med varmrøget laksemousse i sprød butterdej eller fynsk æggekage ad libitum med hjemmelavet sennep og sprøde flæskesvær. Hvis du bevæger dig længere op i den gamle brolagte bydel, så er Helligåndskirken også et visit værdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce