Annonce
Svendborg

Ny formand til Socialdemokraterne

Kim Degn Christiansen overtog formandsposten for Mads Jørgensen for bestyrelsen i Socialdemokraterne i Svendborg. Foto: Britt Godske
Kim Degn Christiansen er ny mand ved roret hos Socialdemokraterne i Svendborg Kommune, det blev vedtaget på partiets generalforsamling den 28. august.

Svendborg:  Den nye formand for Socialdemokratiets bestyrelse i Svendborg blev Kim Degn Christiansen. Han blev valgt på fredagens generalforsamling i partiet.

Kandidater til formandsposten kunne melde sig på selve aftenen, så det lå ikke umiddelbart i kortene, hvem der skulle indtage posten efter den afgående formand, Mads Jørgensen.

Men der var alligevel ikke lagt op til kampvalg, da Kim Degn Christiansen var den eneste kandidat, der stillede op. Han blev til gengæld valgt ind på klapsalver uden afstemning af en enig generalforsamling. Derfor var han heller ikke som sådan overrasket over den nye titel.

Annonce

- Det bliver rigtig spændende, og jeg vil fortsætte det gode arbejde. Den første opgave bliver at gå igang med at finde kandidaterne til kommunalvalget. Det er vigtigt, at vi finder den rigtige fordeling både kønsmæssigt, og hvad angår kvalifikationer, sagde Kim Degn Christiansen.

Således var en ny formand på plads, og Mads Jørgensen trak sig efter næsten otte år som formand for den lokale partiledelse og fik overrakt en buket af den nytiltrådte formand.

- Jeg giver stafetten videre. I politik keder man sig aldrig, der er nok at tage fat på, sagde den afgående formand fra talerstolen, der tidligere på året meddelte, at han trådte af og i stedet går efter en plads i byrådet.

Nye medlemmer i bestyrelsen

Der var også genvalg blandt nogle af bestyrelsens menige medlemmer. Torben Jensen, Jens Kjeldsen Høy, Leif Jørgensen, Anders Bonde, Mads Jørgensen, Lasse Gredal blev genvalgt og  Martin Lind kom ind som nyt medlem. Mikael Hansen trådte ud af bestyrelsen.

Sara Darling Jørgensen på 27 år blev indstillet som kandidat til Regionsrådet i Region Syddanmark.


Det bliver rigtig spændende, og jeg vil fortsætte det gode arbejde. Den første opgave bliver at gå i gang med at finde kandidaterne til kommunalvalget.

Kim Degn Christiansen


Borgmester Bo Hansen deltog også i forsamlingen, og fremlagde den kommunalpolitiske tilstandsrapport, der bød på fire nedslagspunkter - coronahåndtering, udligningsreform, byggeboom og lokaludvalgets arbejde.

- Tak til byrådsgruppen for jeres måde at arbejde på. Det er nu det gælder om at holde sammen, valgkampen er allerede skudt igang, og det er ikke på vores initiativ. Vi har nogle svære ting vi skal løse foran os, og der er meget, der er gået godt, sagde borgmesteren.

Partiets lokale repræsentant i regeringen, Bjørn Brandenborg, stod for gennemgang af rigets tilstand og regeringens arbejde. Hovedfokus var også her corona-krisen, men der blev også adovkeret for regeringens forslag om ny ret til tidligere pension.

Annonce
Langeland For abonnenter

DF-kandidat tabte lodtrækning: Meldte hele familien ud af partiet

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Efter et halvt år på markedet: Italiensk specialbutik er solgt til kokkepar, der tilbringer alle somre i støvlelandet

Ærø For abonnenter

Tidligere HF-søfartsstuderende taler ud om druk- og narkokultur: - Det ville vi ikke udsætte vores børn for

Faaborg-Midtfyn

Fynsk restauratør frustreret over zig-zag-kurs: - Man kan komme i tvivl, om myndighederne har styr på det her

Ærø

To skoler gennemsøgt i stor narkosag: Mistanke om salg over Snapchat

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Svendborg

Øboerne får forlænget sejltiden: - Det er symbolpolitik af værste skuffe

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flere og flere biler øger presset: Hvor længe skal vi vente på omfartsvejen?

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Svendborg

Cyklist tilskadekommen efter påkørsel ved tankstation: Til observationhospitalet

Svendborg

Video: Store flammer har brændt bygning helt ned - vej spærret af kraftig brand

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Langeland

Vigepligtsuheld i kryds: Person kørt til OUH

Navne For abonnenter

Klar tale: Eva Kristina Mikkelsen fortæller skarpt og skrapt

Faaborg-Midtfyn

Ny trend: Faaborg-ejendomme bliver solgt til yngre og erhvervsaktive

Annonce