Annonce
Ærø

Ny beslutning: Fremover slipper færgepassagerer igen for billetkontrol fra Ærø

Kommunalbestyrelsen vedtog endnu en gang en ny beslutning på billetteringsområdet onsdag aften. Foto: Abnders C. Østerby
Det nye flertal bestående af otte mand stemte onsdag aften igennem, at passagererne på Ærøfærgerne nu igen slipper for at blive kontrolleret på rejsen fra Ærø.
Annonce

Ærø: Det gik, bortset fra et dramatisk intermezzo fra løsgænger Jens Weiss, som præsten havde prædiket på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde i sagen om billettering. Det nye flertal bestående af de konservative, DF, Ærø Plus og Jens Weiss stemte nemlig som ventet for at forsætte med returbilletter på Ærøfærgerne og droppe kontrollen fra Ærø. Det blev dermed vedtaget - og samarbejdet og refusionen de to færgeselskaber imellem består.

Forud var gået en længere diskussion. Borgmester Ole Wej Petersen (S) tog usædvanligt nok selv ordet som den første og argumenterede for det, som de to rederier i enighed har ønsket, nemlig enkeltbilletter:

- Ærøfærgernes SU har også støttet det. Derfor er det svært for os at gøre andet, end hvad de to rederier gerne vil, sagde han.

Flemming Boye kaldet det gamle system uden kontrol på rejsen fra øen for "komfortabelt" for de rejsende og mente, at det sikrer, at styrmændene får mere sejltid.

Der var en længere diskussion om den revisorudtalelse, der er kommet. Ole Wej Petersen og Lennart Mogensen (V) hæftede sig ved de tvivl, der er sået om nøjagtigheden af den nuværende optælling af passagerer. Førstnævnte mente, at det er at spille højt spil med kommunens økonomi, mens sidstnævnte advarede det nye flertal om, at de kan blive holdt ansvarlige, hvis kommunen kommer til at mangle penge.

På den anden side hæftede det otte mand store flertal sig ved den del, der gik på, at den nye model ikke vil være ulovlig. Søren Degn Laxy (K) nævnte eksempelvis som flere andre, at den sædvanlige optælling af passagerer er et sikkerhedsmæssigt krav fra Søfartsstyrelsen og derfor tilstrækkelig.

- Jeg har fuld tillid til, at den optælling, der sker, er korrekt, sagde han.

Peter Hansted foreslog, som han har gjort før, at alle billetter i fremtiden købes og kontrolleres før ombordstigning.

- Det betyder, at man ikke ser skyggen af en styrmand om bord. De passer nemlig deres egentlige job, nemlig at sejle, sagde han og tilføjede, at man selvfølgelig skal tage skridtet mod en digitaliseret billetløsning.

Det bakkede Mads Boeberg Hansen (K) på vegne af den nye ottemandsgruppe op om. Foreløbig er der dog til en start blot udsigt til, at færgepassagerer "hurtigst muligt og før 1. februar" undgår billetbøvl på rejsen fra Ærø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce