Annonce
Ærø

Nu starter høring: Ærøsk solcellepark kom et lille skridt nærmere

Ærø Kommunalbestyrelse besluttede onsdag aften at sende en ny lokalplan, som muliggøre etableringen af en solcellepark, i høring. Foto: Anders C. Østerby
En muliggørelse af en solcellepark kom et skridt nærmere onsdag aften. Og det var ikke meningen, at man skulle diskutere solceller.
Annonce

Ærø: Etablering af en solcellepark på Ærø er kommet et lille skridt nærmere. I hvert fald besluttede Ærøs kommunalpolitikere onsdag aften at sende et kommuneplantillæg og en ny lokalplan i høring.

At det ikke var selve den foreslåede solcellepark ved Torup, der skulle diskuteres, slog Lennart Mogensen (V), formand for teknik-, miljø- og havneudvalget, fast i sin indledning.

- Det er vigtigt at holde sig for øje, at vi skal ikke diskutere solcellepark, men vi kommer næppe til at undgå det, tilføjede han dog.

Deri fik han ret.

Blandt andet gik Jens Weiss (Ærø i Centrum) mod strømmen og sagde, at han ikke er modstander af solceller, men at han er modstander af placeringen ved Torup. Han slog også til lyd for, at kommunen selv gik ind i arbejdet med at etablere en solcellepark (på sydsiden af øen), og at strømmen skulle blive på øen.

Derefter forsøgte blandt andre Carl Jørgen Heide (P) at få strømpilen tilbage på sporet ved at holde fast i, at det kun drejede sig om at sende forslaget til en ny lokalplan i høring, mens Peter Hansted (S) ikke kunne dy sig:

- Jeg mener, grunden til, at man laver solcelleanlæg, er for at spare fossile brændstoffer og sikre os en bedre verden uden så meget CO2. Det betragter jeg som et globalt problem. Derfor synes jeg, at nogle af de mennesker, der ofte går ind for alternativ energi, ryger ind i en lokalnational fælde, hvor man helt glemmer, at det er et globalt problem, og at vi alle har et ansvar for at løse det. Det er helt sikkert, at solceller, vindmøller og meget andet godt kommer til at ligge i vejen for mange mennesker, ja, men der bliver altså lavet for meget CO2 i den her verden, og vi bliver nødt til at bidrage til at få det væk, sagde han.

Annonce

Kommerciel alternativ energi

Der har i debatten om en eventuel solcellepark været kritik af Better Energy som privat, kommerciel aktør. Det var der også onsdag aften fra Jens Weiss, mens Bent Juul Sørensen (Æ) stillede spørgsmål til Better Energys ejerstruktur, fordi selskabet har fået en kapitalindsprøjtning fra en fransk kapitalfond. Den del havde Peter Hansted også en kommentar til.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor alternativ energi ikke må være kommerciel. Det er som om, det er lidt utroværdigt, at hvis man rent faktisk kan hjælpe med at forbedre klimaet her på jorden og så tjene penge på det samtidig. Det har jeg sgu vanskeligt ved at forstå logikken i. Jeg er helt på linje med Carl: Vi skal ikke diskutere det her nu - jeg kunne bare ikke lade være.

Socialdemokraten fik opbakning fra den konservative Mads Boeberg Hansen:

- Jeg tror, at uanset hvor vi sætter det, vil vi møde modstand. Men hvis vi ikke sender det i høring, sætter vi vores muligheder over styr, sagde han.

Og sådan blev det. Kun Jens Weiss stemte imod. Høringsfasen blev på 12 uger, og den begynder efter planen inden for en uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce