x
Annonce
Erhverv

Efter to konkurser: Nu åbner havecenter igen

Michael Fohlmann og hustruen Pia Fohlmann er så småt klar til at genåbne Svendborgsund Havecenter - som skifter navn til Svendborgsund Plantesalg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Efter at have været lukket i godt og vel et år kommer der igen liv i det tidligere Svendborgsund Havecenter på Tåsinge. Centret genåbner under nyt navn 20. februar.

Tåsinge: Genåbningen af havecentret på Sundbrovej ligger lige om hjørnet.

Det fortæller Michael Fohlmann, som sammen med sin hustru, Pia Fohlmann, købte forretningen i slutningen af oktober 2019.

- Vi åbner uofficielt 20. februar og mere officielt op til påsken, hvor vi markerer begivenheden med gode tilbud samt lidt at drikke og lidt at spise, siger han.

Parret har valgt at drive stedet under navnet Svendborgsund Plantesalg, og ifølge Michael Fohlmann vil det være en tilsnigelse af kalde det et egentligt havecenter.

- Vi får ikke skovle og river og den slags, men vi kommer til at føre frø, løg, læggekartofler, planter, buske og træer, siger han og oplyser, at også potter, potteskjulere, spagnum og gødning vil være at finde i sortimentet.

- Det holder vi os til, indtil andet er bevist, siger han.

Annonce

Trist historie

De senere års fortælling om havecentret på Sundbrovej 26 hører til de triste.

Per Christensen gik efter 22 års ejerskab konkurs med forretningen i starten af 2017, og i starten af samme år blev konkursboet overtaget af Kitte Eriksen fra Ringe.

Sammen med ægtemanden Jørgen Eriksen besluttede hun at forlade Bo Grønt-kæden og gå solo, og 22. oktober 2018 relancerede de centret under navnet Svendborgsund Havecenter.

Optimismen var stor, men da Jørgen Eriksen fik konstateret uhelbredelig kræft, så Kitte Eriksen ingen anden mulighed end at lukke forretningen. Og 20. december 2018, et par måneder efter relanceringen, havde den sidste åbningsdag.

To måneder efter blev selskabet taget under konkursbehandling, og i oktober 2019 slog Pia og Michael Fohlmann så til.

Og ifølge Michael Fohlmann har den ikke stået på afslapning siden.

- Vi har været i gang med at gøre rent og flytte rundt siden 1. november og har været her hver dag og mere til. Og nu er vi begyndt at få varer hjem, så vi er klar til åbningen, siger Michael Fohlmann.

Svendborgsund Plantesalg vil have åbent mandag-fredag fra klokken 10 til 17 og lørdag-søndag fra klokken 9-16, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Otte holdt i kø for at komme af med affaldet: - Jeg gider ikke at bruge hele dagen på det, så vil jeg hellere komme lidt for tidligt

Annonce