Annonce
Svendborg

Nu skal vi sortere: Mandag får 500 husstande i Svendborg nye skraldespande

Skraldespande til den nye skraldeordning med sortering står klar til at komme i brug, når de første spande bliver kørt ud til borgerne mandag morgen. Foto: Katrine Becher Damkjær
500 husstande i Svendborg får mandag nye affaldsbeholdere, hvor kommunens nye affaldsordning bliver skudt i gang. Samtidig får mange husstande ny tømmedag. Målet med den nye ordning er at genanvende mere end halvdelen af kommunens affald.
Annonce

Svendborg: 1500 nye skraldespande står klar, til når Svendborg Kommunes nye affaldsordning bliver rullet ud fra mandag morgen. Her vil borgere fra omkring 500 husstande i midtbyen komme hjem til nye affaldsbeholdere.

Vand og Affald skyder den nye affaldsordning i gang 28. september. Og inden årsskiftet er alle husstande og hele den kommunale organisation med på den nye affaldsordning.

- Vi kan næsten ikke vente. Vi har arbejdet hen imod det her de seneste to år, så det er en vigtig milepæl, vi kommer til nu, siger bestyrelsesformand for Vand og Affald, Niels Christian Nielsen, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Vil genanvende mere

Når Vand og Affald uddeler nye affaldsbeholdere, er det fordi, man i kommunen skal sortere meget mere af affaldet for at kunne genanvende en større andel af det.

Senest i 2022 skal man ifølge national lovgivning indsamle halvdelen af husholdningsaffaldet til genanvendelse – det bliver målt på pap, papir, glas, metal, madaffald, plast og træ.

I Vand og Affald har man sat barren en smule højere – her er målet at indsamle 55 procent i 2022.


Vi kan næsten ikke vente. Vi har arbejdet hen imod det her de seneste to år, så det er en vigtig milepæl, vi kommer til nu.

Niels Christian Nielsen


- I dag indsamler vi 37 procent af de nævnte materialer til genanvendelse, så det er en ambitiøs målsætning, vi har sat os. Men vi tror på, at det kan lade sig gøre her i Svendborg, siger direktør for Vand og Affald, Ole Steensberg Øgelund, ifølge pressemeddelelsen.

Annonce

Ny tømningsdag

I de nye affaldsbeholdere kan man aflevere pap, papir, glas, metal, madaffald og restaffald. Pap, papir, glas og metal bliver sendt til genanvendelse. Madaffaldet bliver til biogas og gødning, og restaffaldet bliver brændt og brugt til fjernvarme og strøm.

Ny affaldsordning

De første husstande får nye affaldsbeholdere mandag 28. september. Inden årsskiftet har alle husstande fået nye beholdere.

Sammen med affaldsbeholderne får man en startpakke, som indeholder en sorteringsguide, samt en grøn madaffaldsspand og poser til indendørs sortering af madaffald.

Affaldsbeholderne kan inden for de første tre måneder gratis ombyttes til en anden størrelse beholdere, hvis der er behov for det.

Plast skal ligesom i dag afleveres til storskrald, hvorfra det bliver sendt til genanvendelse.

Fra januar 2021 skifter storskrald navn til ”genbrugsbilen”, og man skal give besked, hvis man vil bruge ordningen. Der kommer mere information om dette i december.

På www.vandogaffald.dk kan man se, om man er berørt af nye tømmedage, og hvornår man får nye affaldsbeholdere. Man kan også ringe på 6321 5515.

Samtidig med at udrulningen af de nye affaldsordninger begynder, får mange husstande fra 28. september også hentet affald en anden ugedag, end de plejer.

Alle husstande har fået besked om ordningen i e-boks eller per brev, men hvis man er i tvivl, kan man se på Vand og Affalds hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fyn

OB-træner vil konkludere halvvejs

Annonce