Annonce
Erhverv

Lundsgaard klar med ny café: Nu skal der serveres alkohol og antikviteter i Brogade 13

Finn Olsen (tv) skal være bartender i Café 13 Antik & Skrammel, som åbner i starten af december i Brogade 13, mens Lars Pedersen og Frank Hilding leverer antikviteterne. Jørgen Lundsgaard er indehaver og manden med ideerne. Foto: Michael Thorbjørnsen
Jørgen Lundsgaard står i starten af december klar med et helt nyt tiltag: Café og salg af antikviteter under samme tag.
Annonce

Svendborg: Et nyt cafékoncept ser dagens lys i Svendborg i begyndelsen af december, når Café 13 Antik & Skrammel åbner i Brogade 13.

Bag initiativet står erhvervsmanden Jørgen Lundsgaard, som også er indehaver af Café Rouge i Møllergade - og ejer af flere ejendomme i Svendborg, herunder Brogade 13, som i en årrække har huset diverse restauranter. Senest en pop up-restaurant ved kokken Marinus Buch Kristensen og tidligere Madtapperiet samt No. 13 ved kokken Anders Granhøj.

Adressen blev for alvor kendt, da Svend Henningsen sidst i 1980'erne åbnede Hos Svend, den første restaurant i Svendborg med mad fra det franske køkken.

Nu står lokalerne tomme, og da en ny lejer ikke lige står klar til overtagelse, vil Jørgen Lundsgaard selv skabe liv på adressen, og det sker med en café fyldt med antikviteter.

Det nemmeste i verden ville være at omdanne lokalerne til en attraktiv lejlighed, men jeg investerede rent faktisk i ejendommen, fordi jeg ønsker, at der skal være cafeer og restauranter i gaderne omkring havnen. De er med til at skabe liv og tilbud til egne borgere og de gæster, som besøger byen.

Jørgen Lundsgaard

Annonce

Hellere café end lejlighed

Ideen fik han for 20 år siden på Sjælland.

- Jeg var på en blæsende og mørk efterårsaften havnet i Stege. Jeg ledte efter et værtshus, men alt var stille og lukket, indtil jeg kom forbi et hus med lys og larm. På facaden stod der "antikvitetsforretning", og det vakte naturligvis min nysgerrighed, så jeg trådte indenfor.

- Her mødte jeg i den grad liv og glade dage, for man havde sgu i en antikvitetsforretning indrettet en bar, og her sad kunderne så og hyggede sig i et helt fantastisk intimt og hjemligt miljø, husker Jørgen Lundsgaard, som siden da har ønsket at åbne noget tilsvarende i Svendborg.

- Nu bød chancen sig, og så må jeg se, hvordan det modtages. Hvis det ikke fanger an, jamen, så har jeg da prøvet konceptet af, siger han og understreger, at han ikke nødvendigvis laver Café 13 Antik & Skrammel for at tjene penge.

- Det nemmeste i verden ville være at omdanne lokalerne til en attraktiv lejlighed, men jeg investerede rent faktisk i ejendommen, fordi jeg ønsker, at der skal være cafeer og restauranter i gaderne omkring havnen. De er med til at skabe liv og tilbud til egne borgere og de gæster, som besøger byen, begrunder Jørgen Lundsgaard.

Annonce

Mad fra Restaurant Ærø

Jørgen Lundsgaard har til formålet allieret sig med foreløbig to erfarne og lokale antikvitetshandlere, Frank Hilding og Lars Pedersen, som tidligere stod bag Antik & Skrammel i Jernbanegade. Deres i øvrigt sunde og velbesøgte butik måtte dog lukke for knap tre år siden for at give plads til det nye friplejehjem i gaden.

Siden har de to antikvitetshandlere køb og solgt antikviteter på markeder landet over og på torvet i Svendborg.

Frank Hilding og Lars Pedersen vil nu indrette lokalerne i Brogade 13 med en række spændende og pænere antikviteter, som cafeens gæster kan købe med sig hjem, og de vil på skift stå i cafeen sammen med stedets faste bartender, Finn Olsen, tidligere lokalpolitiker og medvært på Restaurant Ærø.

Og det er netop fra køkkenet på Restaurant Ærø, at maden til Café 13 Antik & Skrammel leveres fra.

- Der bliver først og fremmest tale om smørrebrød og kun til frokost, mens det i drikkevarer bliver nogenlunde samme udvalg som i Café Rouge, dog ikke det samme store udvalg i vin, siger Jørgen Lundsgaard.

Café 13 Antik & Skrammel slår dørene op først i december og vil herefter have åbent hver torsdag, fredag og lørdag med lejlighedsvis levende musik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce