Annonce
Fyn

Nu skal der ryddes op: Forurenet vandløb renses

En gravemaskine tømmer vandløbet for slam, og ligger det på markerne omkring vandløbet. Foto Peter Krogh Frausing
Mandag opdagede vandløbsmedarbejdere en større forurening i et vandløb ved Langå. Forureningen spredte sig til Stokkebæk, hvor blandt andet fisk døde. Derfor er der hurtigt blevet iværksat en oprensning.
Annonce

Langå/Hesselager: En forurening i et vandløb ved Langå spredte sig hurtigt ned mod Stokkebæk ved Hesselager, hvor biologer fra Svendborg Kommune fandt døde fisk og skum i overfladen. Derfor måtte Nyborg Kommune reagere hurtigt for at få renset vandløbet op, inden forureningen forvoldte mere skade, end der allerede er sket.

Forureningen blev allerede opdaget mandag, da kommunens medarbejdere var i gang med normalt vedligehold af vandløbet.

Her opdagede de, at vandets lugt og farve ikke var helt, som det skulle være og alarmerede en biolog fra Nyborg Kommune. Biologen kunne hurtigt konstatere, at forureningen kom fra en nærliggende gård, hvorfor den også blev stoppet prompte efter opdagelsen.

Kommunens vandløbsmedarbejdere står for indsatsen, som skal inddæmme og oprense den forurening der er i vandløbet. Foto Peter Krogh Frausing

Torsdag morgen var gravemaskiner og slamsugere rykket ind ved vandløbet sammen med kommunens vandløbsarbejdere, hvor de henover dagen tømte en strækning på et par hundrede meter for bundfald.

Bundfaldet lægges på markerne ved siden af vandløbet, hvor det ikke gør nogen skade. Når de første par hundrede meter er renset, vil man vurdere, hvorvidt det næste stræk også bliver nødvendigt. Det skader nemlig også faunaen i et vandløb, når man fjerner slammet i bunden, forklarer en af vandløbsmedarbejderne.

Annonce

Forurening fra majsproduktion

Forureningen i vandløbet stammer fra majsproduktion, hvor ensilage fra majsene er sivet ned i en kloak, der leder ud i vandløbet. Landmanden havde ellers sikret sig med en opsamlingstank til afløbene på produktionspladsen, men anede ikke, at det ene afløb ledte direkte ud i vandløbet. En entreprenør er nu i gang med at lægge afløbet om, så det ikke sker igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce