Annonce
Svendborg

Nu har eleverne stemt: Mandag er mundbind på gymnasiet obligatorisk

Rektor på Svendborg Gymnasium Jesper Vildbrad fortæller, at det fra på mandag er obligatorisk for elever og personale at bære mundbind på fællesarealerne, mens man må tage mundbindet af, når man er i sin klasse. Arkivfoto
Svendborg Gymnasium indfører obligatorisk mundbind for alle elever fra på mandag.
Annonce

Svendborg: Hidtil har eleverne på Svendborg Gymnasium kunnet gå i skole uden at skulle iføre sig et mundbind.

Men nu er det slut. Fra på mandag er det obligatorisk at have mundbind på, når man befinder sig på skolens fællesarealer.

- Man skal have mundbind på, når man går på gangene, er i aulaen eller går i kantinen. Men når man er i sin klasse, og når man har undervisning, behøver man ikke at have det på.

Det oplyser rektor, Jesper Vildbrad, efter tiltaget blev offentliggjort på skolens hjemmeside torsdag.

- Det er faktisk eleverne, der selv har været aktive i at få indført det her. Der er blevet stemt om det ude i klasserne, og der viste sig meget stort flertal for - og forståelse for - mundbind, og det har været et ønske fra mange. Der har også været elever uafhængigt af elevrådet oppe hos mig og tale med mig om det, siger Jesper Vildbrad og fortsætter:

- Og så kom eleverne med forslaget i går igen fra elevrådets forretningsudvalg, og så har vi holdt samarbejdsudvalgsmøde, og der var der også opbakning til det fra personalet, så nu prøver vi det, siger Jesper Vildbrad.


Og så kom eleverne med forslaget i går igen fra elevrådets forretningsudvalg, og så har vi holdt samarbejdsudvalgsmøde, og der var der også opbakning til det fra personalet, så nu prøver vi det

Jesper Vildbrad


Han fortæller, at når det ind føres som et krav, er skolen forpligtet til at stille mundbind til rådighed for eleverne.

- Men faktisk fik de udleveret mundbind allerede før efterårsferien, fordi eleverne jo skal have det på, når de tager bus og tog, og der tænkte jeg bare, at det ville jeg gerne være med til at finansiere. Mundbindene er så med skolens logo på, og det er i stof, så det kan vaskes og bruges igen, fortæller han.

I første omgang er det for en periode. Måske frem til jul. Det af hænger af, hvad der kommer af ministerielle udmeldinger. Det kan jo være, at der kommer ydeligere krav, så det vil vise sig, at vi rent faktisk er på forkant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Annonce