x
Annonce
Fodbold

Nu går jagten ind på penge

Der var engang, hvor det var vinter. Som her i 2005, hvor B1913 træner til sæsonen, dengang klubben stadig var med i divsionsfodbold. Der er et stort fodboldanlæg på Campusvej, hvor B1913 hører hjemme, og snart skal områdets fremtid afgøres. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det er endnu uvist, om det store National Football Center på Campusvej bliver en realitet, men prospektet er nu på plads, og styregruppen skal i gang med at søge fonde. Samtidig ønsker B1913 et møde om baneforhold. På årsmødet kunne bestyrelsen melde klubben gældfri.

FODBOLD: Det snerper til med en afgørelse i føljetonen om et nyt nationalt fodboldcenter på SDU's område på Campusvej.

B1913 er udset som moderklub i projektet, dels fordi klubben ligger i området, dels fordi parterne bag projektet har brug for en klub, der kan "levere" spillere, medlemmer - både unge og ældre - som deltagere i den løbende forskning i fodbold - både på elite- og breddeplan.

Derfor var nysgerrigheden om projektets status naturligvis stor, da B1913 havde generalforsamling.

Formand Erik Knudsen, der har en fortid som rektor på University College Lilebælt og nu har været formand i B1913 i et par år, kunne ikke vende den blå tommelfinger op og eller ned, men "processen" kører, og det blev af de fleste på generalforsamlingen taget som et positivt regn.

- Sagen er, at det endelige prospekt for hele projektet nu er blevet færddiggjort, og så skal styregruppen tage en endelig beslutning om, hvordan vi kommer videre. Eller rettere, hvordan man finder de 173 millioner kroner, som det vil koste, siger Erik Knudsen til Sport Fyn.

Annonce

Fonde skal på banen

Det er hovedsageligt fonde, som er udset til at sørge for finansieringen, men med SDU, DBU og Divisionsforeningen involveret er det stærke kræfter, der står bag.

Formålet er at opbygge et National Football Center, hvor de danske ungdomslandshold kan have træningsbase, og hvor idræts-fakultetet på SDU samtidig kan drive forskning inden for en lang række områder - eksempelvis inden for fodboldens effekt og gavnlighed for spillere og borgere med diverse skavanker og sygdomme. Og på samme vis skal den nationale talentudvikling optimeres.

Det kræver nye baner med kunstgræs, en hal og et stadion på Campusvej, hvor man i forvejen har en del faciliteter, og B1913 er spændt på, hvilken effekt et nyt center kan have på klubbens hverdag og perspektiver.

- Vi vil også nu bede om et møde med Odense Kommune, fordi vi uanset processen med det nationale center, har et behov for bedre rammer. Det gælder både en kunstgræs- og en hybridbane. Det vil vi gerne drøfte med kommunen, også i forhold til, hvor disse ønsker står, hvis centret ikke bliver til noget.

Vigtige Vibe-penge

På den økonomiske side går det fortsat fremad i B1913, der for seks-syv år siden var på randen af konkurs på grund af en gæld på noget over en million kroner, og det var især kritisk, fordi medlems-massen var svindende.

Siden fik først den daværende formand Brian Munk og efterfølgeren Erik Knudsen sammen med bestyrelserne rettet økonomien op, og reelt er B1913 nu gældfri.

- Der var et overskud i 2019, men der var stadig et lille minus i egenkapitalen ved årsskiftet, men så faldt der 80.000 kroner i solidaritets-penge for Lasse Vibe, som var med i FC Fyn-projektet i sin tid, og med de penge er vi lige nu gældfri, siger B1913-formanden, hvis klub dog fortsat har mange sportslige udfordringer - midt i flere positive tegn.

Førsteholdet ligger nummer ét i Fynsserien og er favorit til at vende tilbage til Danmarksserien, selv om man ikke skal afskrive forfølgeren B1909.

- Men det er stadig et problem, at vi sidste år var nødt til at trække andetholdet. Vi har naturligvis et behov for, at reserver og unge spillere kan spille på et pænt højt niveau, men nu skal strukturen i rækkerne i de fynske serier alligevel til debat på det kommende årsmøde i DBU Fyn, og så må vi handle ud fra det.

Til gengæld har B1913 hele 10 nærmest lukkede seniorhold - for det meste med afsæt i tilmeldings-rækkerne fra Serie 3 og nedad - og der er også en vis grøde i kvindefodbolden.

- På ungdomssiden er der fremgang i de allernederste årgange, men der er stadig lang veje endnu, før vi kan melde, at vi har en ungdomsafdeling som for en del år siden, sagde B1913-formanden, der blev genvalgt

Til gengæld har klubben indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, fordi der var uenighed om et forslag, hvor antal medlemmer af bestyrelsen skulle reduceres til fem mand. Kassereren valgte at gå, og nu skal det endelige format og besætning for bestyrelsen findes.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vækst uden styring?

Annonce