x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu er planen på plads: Disse patienter vil OUH sende til Faaborg-Midtfyn

Aflastningsinstitutionen Lunden i Årslev blev i sidste uge indrettet til nødhospital. OUH har endnu ikke noget bud på, hvornår de første patienter kan blive sendt ud til kommunerne. Arkivfoto: René Johansen
Hvis sygehusvæsenet kommer under stort pres, vil Odense Universitetshospital sende tre patientgrupper til Faaborg-Midtfyn. Det er opgaver, som kommunen kender i forvejen, fortæller en tryg velfærdsdirektør.

Faaborg-Midtfyn: Terminalt syge, patienter med drop og patienter, som er svækket efter at have overkommet coronavirussen, er de tre typer patienter, som Faaborg-Midtfyn – og andre kommuner – kan komme til at overtage fra Odense Universitetshospital.

Det fortæller velfærdsdirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune Siggi Kristoffersen.

- Man ryger på hospitalet som normalt, når man har brug for det. Men hvis hospitalerne bliver pressede, kan man som patient måske komme ud til kommunerne lidt tidligere, forklarer velfærdsdirektøren.

OUH præsenterede nødplanen for de fynske kommuner tirsdag eftermiddag, og det er en plan, som Siggi Kristoffersen er helt tryg ved.

- Det er nogle opgaver, vi kender i forvejen, og som er relativt ukomplicerede. Man kan sige, det er hjemmepleje- og sygepleje-opgaver, men ikke læge-opgaver, siger han og forklarer, at de to første patientgrupper er et led i at aflaste OUH på tværs af de almindelige afdelinger.

Annonce

Ingen smittefare

De terminale patienter, som kommunen måske skal overtage, er ikke syge af coronavirussen, men af andre sygdomme. Den anden gruppe er patienter med drop, som enten får antibiotika eller bare væske, hvis de er dehydrerede.

- Den tredje gruppe er corona-patienter, som er ovre deres symptomer, men som stadig er for svækkede til at komme hjem. Normalt ville hospitalet beholde dem, indtil de er helt klar til at komme hjem. Men nu kan det være, at de skal være nogle døgn hos os, inden vi sender dem hjem i eget hjem, siger Siggi Kristoffersen.

Han understreger, at smittefaren er ovre, når Faaborg-Midtfyn modtager disse patienter, idet OUH har haft patienterne i 48 timer, efter symptomerne er forsvundet.

Faaborg-Midtfyn Kommune oprettede i slutningen af sidste uge et minihospital på aflastningsinstitutionen Lunden i Årslev. Her er der 16 sengepladser, som er tiltænkt netop de patienter, som OUH vil sende ud. Alle senge er dog endnu tomme – og kan være det i et stykke tid endnu.

- Beskeden lyder, at OUH endnu ikke er presset, og derfor bliver vores opgaver også skudt længere ud i fremtiden, siger Siggi Kristoffersen og kalder det et godt tegn, at der endnu ikke er sat en dato.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce