Annonce
Fyn

Nu er alle kommunens plejehjemsbeboere vaccineret med anden og sidste dosis

Mandag blev den sidste plejehjemsbeboer i Middelfart Kommune færdigvaccineret. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Nordvestfyn: Der gik ret nøjagtigt en måned, fra den første plejehjemsbeboer på Nordvestfyn fik det første af to vaccinationer mod covid-19 til at den sidste fik nummer to.

Mandag eftermiddag kunne Middelfart Kommunes sundhedschef Jeanette Rokbøl nemlig fortælle, at alle plejehjemsbeboere, der har sagt ja til vaccination, nu er færdigvaccinerede.

Der har dog ikke indtil videre været vacciner nok til, at alle ansatte på plejecentrene har kunnet få andet stik endnu, siger Jeanette Rokbøl.

- Alle dem, vi overhovedet har haft vacciner til, de har også fået, siger sundhedschefen.

I løbet af januar - og altså inden plejehjemsbeboerne var færdigvaccineret - har der været konstateret smitteudbrud på to af kommunens plejehjem - Skovgade og Fænøsund.

På Skovgade var 32 blevet smittet, mens der var tale om syv tilfælde på Fænøsund, lød status 25. januar, hvor der ikke havde været konstateret nye tilfælde i en uge.

Lægemiddelstyrelsen vurderer, at Pfizer-vaccinen er 95 procent effektiv som forebyggelse mod smitte med covid-19 en uge efter andet stik.

Ifølge Sundhedsstyrelsen opdaterede tal mandag har der i Middelfart Kommune været 18 nye smittetilfælde de seneste syv dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Så er de klar til at bygge dit nye hjem

Annonce