Annonce
Fyn

Nu bliver der bedre plads til dem, der løber: Ny rute i årets udgave af Eventyrløbet

Det kan godt være en kamp at komme fremad nogle steder på Eventyrløbets rute. Efter to aflysninger er løbet i år klar med en ny rute, der kan skaffe mere plads. Arkivfoto: Michael Bager
Det blev aflyst i 2020 og 2021, men i år tror Odense Gymnastikforening på, at Eventyrløbet bliver gennemført.

Odense: Eventyrløbet melder sig klar til 2022 efter to års ufrivillig corona-pause. Og i år med en nyhed, der vækker glæde.

Arrangørerne har nemlig lavet en helt ny fem kilometer rute til de deltager, som helst bare vil gå, fortæller løbsleder hos Odense Gymnastikforening (OGF), Michael Nielsen.

- Det har vi gjort af to årsager. For det første kan vi se, at der kommer flere, som helst bare vil gå. Vi arrangerer også DHL-stafetten, og her var der i begyndelsen 80 procent løbere og 20 procent walkere. I dag er det 50-50. Og da Eventyrløbet er noget af en folkefest, ved vi, at mange deltager netop for at gå en tur, siger han.

Annonce

Den anden årsag er, at de mange, der har gået og hygget sig på fem kilometer-ruten, har gjort, at pladsen på ruten til tider kunne være endog meget trang.

- Derfor prøver vi nu at separere dem, der gerne vil løbe, fra dem der bare vil gå. Vi håber, det vil give noget mere plads - og nogle flere løbere, siger Michael Nielsen.

De øvrige ruter til Eventyrløbet er som bekendt 2 og 10 kilometer og strækker sig i området med udgangspunkt i Odense Atletikstadion.

Ny telt-plan

I 2022 kan de virksomheder, der deltager, ikke medbringe egne telte, hvis de gerne vil have en plads, hvor medarbejderne kan mødes før og efter løbet. I stedet skal man bestille den teltplads, man har brug for, hos OGF.

Teltene vil stå klar nogle dage i forvejen, så det er muligt at pynte dem op og sætte sit eget præg på området, fortæller OGF i en pressemeddelelse.

Sværger man til at have eget telt eller pavillon  med, er det stadig muligt på arealet ved cirkuspladsen, dog maksimalt 3 x 3 meter.

Annonce

Medaljer og fest

Som noget nyt vil alle deltagere modtage, hvad arrangørerne kalder en bæredygtig medalje i træ som et minde om dagen, når de kommer i mål.

Som tidligere, kan deltagerne selv printe startnummer og efter anstrengelser uploade deres tid og udskrive et diplom.

OGF lover også en fest for alle de børn, som deltager i løbet. Den foregår i Odense Idrætspark med koncert og mulighed "for at give den gas i gymnastikhallen", skriver arrangørerne.

På området ved siden af stadion vil der hele dagen være DJ, madboder, kaffeboder og koncert med “Kristian og de gule enker”.

Eventyrløbet åbner for tilmelding mandag den 17. januar, og selve løvet afholdes som bekendt Kristi himmelfartsdag, torsdag den 26. maj.

Annonce
Navne For abonnenter

Ene mand på toppen: Simon Sophus Nielsen står på mål for en omdiskuteret industri

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Langeland For abonnenter

Se video: Langeland går mod strømmen, og fjernvarmekunder undgår prisbomber - nogle får endda en lavere regning i 2022

Debat

Læserbrev: Vækst er ikke en lige linje

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Ærø For abonnenter

Mens landsholdet kæmper om medaljer, savner de håndboldspillere i Marstal: - Det er lidt demotiverende

Danmark

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Fyn

Nu har bilisterne lært det: Bøder for 25 millioner har sænket farten på Odense-strækning

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Stærkt med nye film- og skatteuddannelser i Svendborg

Ærø For abonnenter

Se video: Ærøskøbing Vandværk graver 43 meter ned i jorden efter mere og bedre vand

Svendborg

Planen var at vente på ophævede restriktioner: Nu genåbner Torvecaféen alligevel

Annonce