Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nr. Lyndelsebager er på den igen: Godteposer til de gamle i hele i kommunen

Bageren i Nørre Lyndelse som ejes af Lena og Jens Peter Hansen har fået den ide, at lave små godteposer til plejehjemsbeboerne på Humlehaven, som ligger lige overfor bageren. Folk donerer ved at give minimum 25 kroner. Nu har så mange doneret penge, at de giver godteposer til beboere på samtlige plejehjem i kommunen. Foto: Linea Andersen
Bageren i Nørre Lyndelse fik en idé om at lave godteposer, hvor man ved at give 25 kroner kan være med til at sende lidt godt til ganen til beboerne på plejehjemmet Humlehaven. Men mange har støttet initiativet, og nu deler bager Jens Peter Hansen godteposer ud til beboere på samtlige plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Nørre Lyndelse: - Vi er målløse, og vi bøjer os i melstøvet.

Sådan lyder meldingen fra bager Jens Peter Hansen, som har fået endnu en god idé her under coronakrisen.

I midten af marts fik bageren i Nørre Lyndelse nemlig den idé at dele gratis rundstykker ud til de folk, der render ekstra stærkt lige i tiden - nemlig sundhedspersonalet. Der blev langet en hel del rundstykker over disken, men nu har bageren fået en ny idé, der skal vække lidt glæde i disse svære tider.

- Jeg tænkte, at jeg gerne vil glæde beboerne på det plejehjem, der ligger lige overfor bageriet (Humlehaven, red.), siger Jens Peter Hansen.

- Parkeringspladsen, hvor der plejer at holde familie til beboerne, er så tom, at der næsten er ved at gro ukrudt, så jeg tænkte: Hvad kan jeg gøre for at muntre dem lidt op?

Så bageren er begyndt at lave små godteposer: En lille pakke med marengs, småkager, kransekage og chokolade, som skal deles ud i løbet af påsken.

"Pakken koster 25 kroner. Prisen dækker råvarer og sikrer, at vi kan holde vores folk i en svær tid, men giver ikke overskud til forretningen i øvrigt", skrev Jens Peter Hansen på bageriets facebookside den 4. april, hvor han også slår fast, at godtepakken kun er til at give væk til de ældre, og at man altså ikke kan komme ind og købe en til at tage med hjem.

Annonce

200-300 pakker

Folk kan altså give minimum 25 kroner til en godtepakke, også selvom man måske ikke kender nogen, der bor på plejehjem, og så sørger bageren for, at den bliver leveret.

- Og det er stukket fuldstændig af. Vi har fået så mange bestillinger og doneringer ind, at vi nu har taget en beslutning om, at dele poser ud til samtlige plejehjem i kommunen, fortæller Jens Peter Hansen.

- Det, der egentlig bare skulle bæres over vejen og være en lille gave fra hjertet til vores plejehjem, er vokset sig til noget stort, tilføjer bageren.

Han fortæller, at der nu bliver omkring 250 til 300 godtepakker.

- En mand kom også bare forbi bagerforretningen og lagde 500 kroner og gik igen, fortæller Jens Peter Hansen.

Hjerte i folk

Bageren er lykkelig over den store opbakning.

- Det er så glædeligt, at du drømmer ikke om det. Vi er målløse og bukker os i melstøvet over, at så mange har givet deres tilkendegivelse af, at det er en god ide, siger han.

- Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive så stort, at vi nu kan give godter til beboere på samtlige plejehjem i kommunen. Det viser bare, hvilket hjerte folk har i disse tider.

Jens Peter Hansen har brugt sin mandags-fridag på at gøre klar til den store levering.

- Det gør jeg med glæde. Jeg kan jo lade være med at arbejde, når jeg bliver gammel, siger han.

Han og konen Lena regner med at levere de mange godtepakker ud onsdag og torsdag i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce