Annonce
Svendborg

Nordisk dans i forsamlingshus

Onsdag aften er der igen nordisk dans i forsamlingshuset på Lundevej. Privatfoto

Svendborg: Er du klar til en svingom, så er der onsdag den 19. februar fra kl. 19-21 igen nordisk dans i Svendborg Forsamlingshus på Lundevej.

Her byder unge folkemusikere atter op til dans for gamle og unge, for par, for singler og for alle andre, der har lyst til en munter aften med godt benarbejde.

Den første time er med undervisning, så begyndere er mere end velkomne. Det er gratis, så du møder bare op, tag evt. et par venner med, lyder opfordringen i en pressemeddelelse.

Den nordiske folkedanse-tradition trives som aldrig før blandt unge mennesker i disse år. Den har fået nyt liv på festivaler blandt unge over hele norden, og dansene er både smukke, udfordrende, traditionsrige. Arrangørgruppen bag Nordisk Dans er alle en del af det unge folkemusikmiljø i Danmark og Sverige og har lært at danse på landsdækkende stævner og festivaler for folkemusik samt folkemusik-konservatoriet i Esbjerg og Skurup Folkhögskola i Sverige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce