Annonce
Fyn

Nordfyn ikke del af vandskandale

Direktør for Teknik, Erhverv og Kultur Henrik Boesen forventer, at Nordfyns Kommune en af de nærmeste dage får flere informationer og en vejledning fra Miljøstyrelsen. Arkivfoto
Tirsdag aften kom det frem, at Miljøstyrelsen i syv år har ladet danske kommuner udstede ulovlige dispensationer for sprøjtemidler i drikkevandet. Men ingen af de ni dispensationer er givet på Nordfyn.

Nordfyn: Efter en pressemeddelelse fra Miljøministeriet tirsdag aften slog fast, at Miljøstyrelsen i syv år har ladet danske kommuner udstede ulovlige dispensationer for sprøjtemidler i drikkevandet, var Nordfyns Kommune allerede onsdag morgen i kontakt med Miljøstyrelsen, for at høre om nogle af de ulovlige sager havde forbindelse til Nordfyn.

Det fortæller direktør for Teknik, Erhverv og Kultur Henrik Boesen.

- Der har været stor forvirring oven på den udmelding fra Miljøministeriet, så vi ville sikre os, at der ikke var nogle af sagerne, der berørte os. Indtil videre, synes jeg, at oplysningerne er meget, meget mangelfulde, og det virker som om, man har været presset til at gå ud med meddelelsen. Så i den situation tjekkede vi selvfølgelig, fortæller Henrik Boesen.

Annonce

Selvom Nordfyns Vandværk er et af de af landets vandværker, der i øjeblikket kun kan lede vand ud i kraft af en dispensation, er sagen, at det er en liste med særlige stoffer, der ifølge EU's drikkevandsdirektiv ikke har kunnet dispenseres for siden 2013.

Et af stofferne er DMS eller Dimethylsulfamid, der hvis det overskrider grænseværdien, skal udløse en akut handling for at sikre forbrugerne.

Følger udviklingen

Grænseværdien for DMS er 0,1 mikrogram pr. liter, mens de seneste fund i drikkevandet fra Nordfyns Vandværk er på 0,071 mikrogram pr. liter. Den analyse stammer fra 29. september i år, hvor DMS altså lå under grænseværdien.

DMS findes først og fremmest i den ene af vandværkets fire boringer, og derfor kan man ved at blande vandet komme under grænseværdien i det vand, man sender ud til forbrugerne.

Ifølge Miljøministeriets pressemeddelse, vil det få indflydelse på Nordfyns Kommunes dispensation, hvis indholdet i en kommende analyse overskrider grænseværdien.

- Vi følger selvfølgelig udviklingen, men om det vil betyde, at der skal laves opfølgende analyser, det kan jeg ikke sige nu og her. Vi lytter fuldstændig til Miljøstyrelsen, og når vi ikke er en af de ni kommuner. Jeg går ud fra, at vi en af de nærmeste dage får noget mere uddybende materiale og en vejledning i, hvordan vi skal forholde os til de dispensationer, der allerede er givet, siger Henrik Boesen.


Jeg går ud fra, at vi en af de nærmeste dage får noget mere uddybende materiale og en vejledning i, hvordan vi skal forholde os til de dispensationer, der allerede er givet

Henrik Boesen
Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Faaborg-Midtfyn

Nu skal det være slut med trafikkaos og farlige situationer: Brugsforening og kommunen poster mange millioner i nyt vejforløb

Faaborg-Midtfyn

Julestemningen sættes på prøve, når godsejeren og hans familie skal fælde juletræ

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

Sport For abonnenter

Navne fra Jyske Bank Arena - med Zachariassen i opvarmning,  imponeret Boldsen og Lemgos langfart

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Erhverv For abonnenter

Hans Jørgensen & Søn efter skuffende år: Vi mangler stabilitet på grund af stor udskiftning af ansatte

Navne For abonnenter

Efter gaseksplosion: Knud Gether holder op med at tage sorgerne på forskud

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Sport For abonnenter

GOG fløj hen over fightende tyskere - Gidsel fandt det ekstra gear efter pausen

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg Kommune

Svendborg

Snart kan turen til Drejø og Skarø vare længere: Forlænget rejsetid kan halvere Højestenes CO2-udslip

Annonce