Annonce
Fyn

Nordfyn ikke del af vandskandale

Direktør for Teknik, Erhverv og Kultur Henrik Boesen forventer, at Nordfyns Kommune en af de nærmeste dage får flere informationer og en vejledning fra Miljøstyrelsen. Arkivfoto
Tirsdag aften kom det frem, at Miljøstyrelsen i syv år har ladet danske kommuner udstede ulovlige dispensationer for sprøjtemidler i drikkevandet. Men ingen af de ni dispensationer er givet på Nordfyn.
Annonce

Nordfyn: Efter en pressemeddelelse fra Miljøministeriet tirsdag aften slog fast, at Miljøstyrelsen i syv år har ladet danske kommuner udstede ulovlige dispensationer for sprøjtemidler i drikkevandet, var Nordfyns Kommune allerede onsdag morgen i kontakt med Miljøstyrelsen, for at høre om nogle af de ulovlige sager havde forbindelse til Nordfyn.

Det fortæller direktør for Teknik, Erhverv og Kultur Henrik Boesen.

- Der har været stor forvirring oven på den udmelding fra Miljøministeriet, så vi ville sikre os, at der ikke var nogle af sagerne, der berørte os. Indtil videre, synes jeg, at oplysningerne er meget, meget mangelfulde, og det virker som om, man har været presset til at gå ud med meddelelsen. Så i den situation tjekkede vi selvfølgelig, fortæller Henrik Boesen.

Selvom Nordfyns Vandværk er et af de af landets vandværker, der i øjeblikket kun kan lede vand ud i kraft af en dispensation, er sagen, at det er en liste med særlige stoffer, der ifølge EU's drikkevandsdirektiv ikke har kunnet dispenseres for siden 2013.

Et af stofferne er DMS eller Dimethylsulfamid, der hvis det overskrider grænseværdien, skal udløse en akut handling for at sikre forbrugerne.

Annonce

Følger udviklingen

Grænseværdien for DMS er 0,1 mikrogram pr. liter, mens de seneste fund i drikkevandet fra Nordfyns Vandværk er på 0,071 mikrogram pr. liter. Den analyse stammer fra 29. september i år, hvor DMS altså lå under grænseværdien.

DMS findes først og fremmest i den ene af vandværkets fire boringer, og derfor kan man ved at blande vandet komme under grænseværdien i det vand, man sender ud til forbrugerne.

Ifølge Miljøministeriets pressemeddelse, vil det få indflydelse på Nordfyns Kommunes dispensation, hvis indholdet i en kommende analyse overskrider grænseværdien.

- Vi følger selvfølgelig udviklingen, men om det vil betyde, at der skal laves opfølgende analyser, det kan jeg ikke sige nu og her. Vi lytter fuldstændig til Miljøstyrelsen, og når vi ikke er en af de ni kommuner. Jeg går ud fra, at vi en af de nærmeste dage får noget mere uddybende materiale og en vejledning i, hvordan vi skal forholde os til de dispensationer, der allerede er givet, siger Henrik Boesen.


Jeg går ud fra, at vi en af de nærmeste dage får noget mere uddybende materiale og en vejledning i, hvordan vi skal forholde os til de dispensationer, der allerede er givet

Henrik Boesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce