Annonce
Fyn

Nordfyn-borgmester: Indstillet på at gennemføre grundlovsceremoni

Morten Andersen (V), nordfynsk borgmester, vil fortsat bestræbe sig på med håndtryk at byde velkommen til nye danske statsborgere på tirsdag. Arkivfoto: Michael Bager
Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns Kommune, er umiddelbart indstillet på, at der stadig skal holdes grundlovsceremoni på Nordfyn på tirsdag for at byde velkommen til nye statsborgere.
Annonce

Nordfyn: Assens Kommune var hurtig til at aflyse fredagens planlagte grundlovsceremoni, efter at nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen fraråder håndtryk på grund af risiko for smitte med coronavirus, men sådan kommer det ikke nødvendigvis til at gå på Nordfyn.

Her er borgmester Morten Andersen (V) umiddelbart indstillet på, at tirsdagens planlagte ceremoni skal gennemføres.

- Jeg hører det som en henstilling og ikke som et decideret forbud, siger han.

Med til grundlovsceremonien hører, at deltagerne giver hånd til en repræsentant fra kommunen. I dette tilfælde borgmesteren. Med til reglerne hører også, at håndtrykket skal gives uden brug af handsker. Forpligtigelsen til at give hånd er nedfældet i loven og ses som et symbol på, at man vil overholde grundloven og respektere grundlæggende danske værdier, demokrati og retsprincipper.

Annonce

Seks personer

Tirsdagens ceremoni, der er sin første af slagsen på Nordfyn, får deltagelse af seks personer, en mand og fem kvinder. Morten Andersen er bevidst om, at ceremonien ifølge loven skal indeholde håndtryk, og at der samtidig skal tages de nødvendige hensyn for at eliminere risikoen for at blive smittet. Eventuelt kunne det medføre, at man er ekstra opmærksom på at afspritte hænderne.

Morten Andersen understreger, at han lytter til anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen og statsminister Mette Frederiksen (S) og selvfølgelig er indstillet på at følge dem. Men så længe der ikke er udstedt et egentligt forbud mod at afholde grundlovsceremonien, forbeholder han sig også ret til at se, om den stadig på et forsvarligt plan kan gennemføres som planlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Annonce