Annonce
Svendborg

Nordeafond giver millioner til sydfynske projekter: Marstal, Bagenkop, Bregninge, Rudkøbing og Gudbjerg får penge

Marstal Motorfabrik har fået 1 million kroner af Nordeafonden til renovering af fabrikken. Her ses fabrikkens tre ejere: Nina Andersen (t.v.), Lone Søndergaard (i midten) og Julie Skaar. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Annonce

Sydfyn: Nordeafonden har netop uddelt over 60 millioner kroner fra sin "Her bor vi"-pulje til projekter, der styrker fællesskaberne i småbyerne, og det er kommet flere projekter på Sydfyn til gode.

Marstal Motorfabrik har fået en million kroner til renovering af Motorfabrikken Marstals Værksted & Omdrejningspunkt, som både er et værksted og et mødested.

I Bregninge på Ærø har Bregninge Lokalråd fået 398.850 kroner til projekter, der kan udvikle byens fællesskab. Pengene skal blandt andet gå til at forbedre byens legeplads, genetablere nogle af byens gamle stier og modernisere byens fælleshus.

I Bagenkop har Bagenkop Idrætsforening fået 750.000 til omdannelse af en fodboldbane til en "Fantastisk Fællespark Bagenkop".

Rudkøbing Roklub har fået 150.000 kroner til flydebro, der skal give bedre mulighed for vandaktiviteter og naturoplevelser i Rudkøbing.

Og i Gudbjerg har Gudbjerg Menighedsråd fået 750.000 kroner til at etablere en apotekerhave på byens nedlagte kirkegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce