Annonce
Ærø

Nok et færgenedbrud: Skjoldnæs aflyser

M/F Skjoldnæs ligger stille resten af onsdagen. Arkivfoto.

Søby: Mens el-færgen Ellen ligger stille færgelejet i Søby, og tidligst kommer ud at sejle igen på fredag, har hun nu fået selskabet på sygelejet af M/F Skjoldnæs, der også måttet indstille sejladsen.

Ærøfærgerne meddeler på deres hjemmeside, at afgangen 15.25 fra Søby samt afgangen fra Faaborg 16.40 begge er aflyst.

Økonomichef ved Ærøfærgerne Jørgen Bekker Hansen forklarer, at det skyldes tekniske problemer. Nærmere betegnet en sprunget hydraulikslange til Skjoldnæs' bagthruster.

- Det er ikke umiddelbart noget, vi selv har liggende, så vi skal have en ny fragtet herover fra Svendborg, forklarer han.

- Men vi regner bestemt med at være tilbage i drift i morgen tidlig, lyder vurderingen fra Jørgen Bekker Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Er den demokratiske proces sat ud af spil på Ærø?

Læserbrev: "Statsministeren har på Folketingets vegne sendt et forslag til EU om, at kun el-biler må køre frit i byer med over en million indbyggere. Forslaget er ikke vedtaget i Folketinget, der blot er orienteret gennem pressen". Mon ikke en statsminister, der på denne måde sætter den demokratiske proces ud af spil, ville få et mistillidsvotum? Et tænkt eksempel ja. Men det er netop det, Ærøs borgmester har gjort. Fremsat et forslag til Folketinget på Ærøs vegne om at fuldt landevejstilskud skal knyttes til emissionsfrie færger, uden overhovedet at have drøftet forslaget med nogen i kommunalbestyrelsen. Dermed sætter borgmesteren den demokratiske proces ud af spil. Samtidig snigløber han det tætte samarbejde, der gennem en musketer-ed gælder blandt de danske øer i forholdet til ønsket om at indføre landevejsprincippet året rundt. Det samarbejde er nu truet. Borgmesteren går enegang. Ærø har nemlig allerede en el-færge. Forslaget vil ses som en selvpromoverende enegang fra Ærøs side på bekostning af andre øers interesser. ÆrøPlus bakker fuldt og helt op om Danmarks målsætning om et grønnere og renere miljø, men tager afstand fra borgmesterens udemokratiske proces og undskylder overfor de andre øer, at vores borgmester har svigtet det årelange samarbejde. Naturligvis er Folketinget positiv overfor et sådant forslag. Ingen politiker vil være imod grøn omstilling. Men i denne sag vil forslaget blive brugt til at udskyde fuld trafikal ligestilling i årevis, indtil alle danske øer er parate. Endnu et skud i egen fod af Ærøs borgmester. Denne gang med konsekvenser ikke blot for os lokalt, men også for vores nærmeste ø-samarbejdspartnere.

Annonce