Annonce
Erhverv

Nina Østergaard bliver direktør: Datter til tops i Fyns største koncern

Nina Østergaard Borris er blevet direktør i familiens koncern. Foto: USTC
Nina Østergaard Borris er blevet næstkommanderende i Middelfarts store olie og rederi-koncernen, USTC, der ejes og ledes af hendes far.

Middelfart: Fyns største virksomhed har fået en ny, stærk kvinde i toppen. Nina Østergaard Borris er blevet en del af direktionen i United Shipping & Trading Company i Middelfart. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Koncernen omfatter handel med olie, rederi og shipping og er en af landets største målt på omsætning. Den ejes og ledes af Torben Østergaard-Nielsen, som er far til den nyudnævnte direktør, og som ifølge Berlingske Business er den rigeste person på Fyn.

36-årige Nina Østergaard har i de seneste seks år været ansat i koncernens største enhed Bunker Holding, hvor hun har arbejdet med forretningsoptimering, strategi og opkøb.

Nu er hun flyttet til det overordnede koncernselskab, og her skal hun først og fremmest arbejde sammen med sin far og direktørerne for de enkelte driftselskaber i koncernen. Hun har fået titlen chief operation officer (COO), der normalt tildeles den næstkommanderende i en stor virksomhed, og får ansvaret for forretningsoptimering og forretningsudvikling.

Som administrerende direktør er hendes far stadig i toppen i direktionen, hvor det tredje medlem er økonomidirektør Jakob Schultz Nielsen.

Mia Østergaard Nielsen er med i familiens planer om at fortsætte som ejere af den store Middelfart-koncern USTC, men hun arbejder der ikke selv. Foto: USTC

Skal forblive i familieje

Torben Østergaard-Nielsen og hans døtre, Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Nielsen, besluttede i 2017, at den store og succesrige koncern skulle blive i familiens eje også i næste generation. De blev også enige om, at familien skulle være aktive ejere, og der blev lagt planer for hvert familiemedlems udvikling.

- At Nina nu træder op som COO i USTC er det naturlige næste skridt i henhold til den plan, der er lagt, og jeg ser meget frem til den gevinst, det bliver med Nina som et vigtigt bindeled i det fremtidige samarbejde mellem USTC-selskaberne, Selfinvest Family Office og jeg selv, udtaler Torben Østergaard-Nielsen ifølge en pressemeddelelse.

Nina Østergaard Borris er gift med Andreas Borris, bor i Middelfart tæt på Den nye Lillebæltsbro og har tre børn. Hun er uddannet ved både Harvard, London School of Economics og CBS i København, hvor hun blev cand.merc. i erhvervsøkonomi. Tidligere har hun arbejdet som leder af rådgivningsvirksomheden PwC samt været ansat i Glitnir og Nordic M&A. I den periode fik hun især erfaring med restruktureringer samt køb og salg af virksomheder.

Hendes lillesøster Mia Østergaard Nielsen, der bor i København, har også en omfattende international erhvervsuddannelse og tog i 2016 eksamen fra CBS i HR (personaleledelse). Hun arbejder som analytiker i headhunterfirmaet Spencer Stuart i København.

Begge døtre har poster i nogle af koncernens bestyrelser.

Middelfart-koncernen har i de seneste 10 måneder været meget omtalt på grund af sigtelser mod flere chefer for at have overtrådt forbud mod at sælge brændstof til Syrien.

Nina, Mia og Torben Østergaard har sammen besluttet, at United Shipping & Trading Company også i fremtiden skal være ejet af deres familie. Arkivfoto: USTC
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Politikere kræver handling fra minister og kommunen i Marco-sag: - Lad nu den familie flytte ind til deres barn

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hvem er den store afslutter 5700 Summer?: Her er musikanmeldernes bud

Erhverv For abonnenter

Lynmanøvre i Svendborg: Assens-firma køber konkursramt skiltefabrik - og sælger den videre til tidligere ejere

Svendborg

Se videoen af måske kommende hotdogkonge: Robert slugte 15 hottere på 15 minutter

Svendborg

Små partier rykker sammen: SF og Alternativet i valgforbund til kommunalvalget

Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Efter norsk drama: Grand Hotel er blevet mindre værd

Faaborg-Midtfyn

Borgmester vil ikke føre personalesager i avisen: Skolebestyrelse tilgiver fyringstruet fagchef

Erhverv

Vred hotelejer har droppet bookingportal og vil klare sig selv: - Jeg vil ikke finde mig i deres metoder

Ærø

Politiet rykkede ud: Sejler mistænkt for at være spirituspåvirket

Langeland For abonnenter

Mindre lodsselskab fra Spodsbjerg taber overskud, men er alligevel tilfreds:  - Vi har egentlig gjort det udmærket

Faaborg-Midtfyn

Ingen andre kunne hjælpe havarist ved Avernakø: Marinehjemmeværnet trak lystsejler fri efter syv-otte timer på grund

Annonce