Annonce
Erhverv

Nina Østergaard bliver direktør: Datter til tops i Fyns største koncern

Nina Østergaard Borris er blevet direktør i familiens koncern. Foto: USTC
Nina Østergaard Borris er blevet næstkommanderende i Middelfarts store olie og rederi-koncernen, USTC, der ejes og ledes af hendes far.

Middelfart: Fyns største virksomhed har fået en ny, stærk kvinde i toppen. Nina Østergaard Borris er blevet en del af direktionen i United Shipping & Trading Company i Middelfart. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Koncernen omfatter handel med olie, rederi og shipping og er en af landets største målt på omsætning. Den ejes og ledes af Torben Østergaard-Nielsen, som er far til den nyudnævnte direktør, og som ifølge Berlingske Business er den rigeste person på Fyn.

36-årige Nina Østergaard har i de seneste seks år været ansat i koncernens største enhed Bunker Holding, hvor hun har arbejdet med forretningsoptimering, strategi og opkøb.

Nu er hun flyttet til det overordnede koncernselskab, og her skal hun først og fremmest arbejde sammen med sin far og direktørerne for de enkelte driftselskaber i koncernen. Hun har fået titlen chief operation officer (COO), der normalt tildeles den næstkommanderende i en stor virksomhed, og får ansvaret for forretningsoptimering og forretningsudvikling.

Som administrerende direktør er hendes far stadig i toppen i direktionen, hvor det tredje medlem er økonomidirektør Jakob Schultz Nielsen.

Mia Østergaard Nielsen er med i familiens planer om at fortsætte som ejere af den store Middelfart-koncern USTC, men hun arbejder der ikke selv. Foto: USTC

Skal forblive i familieje

Torben Østergaard-Nielsen og hans døtre, Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Nielsen, besluttede i 2017, at den store og succesrige koncern skulle blive i familiens eje også i næste generation. De blev også enige om, at familien skulle være aktive ejere, og der blev lagt planer for hvert familiemedlems udvikling.

- At Nina nu træder op som COO i USTC er det naturlige næste skridt i henhold til den plan, der er lagt, og jeg ser meget frem til den gevinst, det bliver med Nina som et vigtigt bindeled i det fremtidige samarbejde mellem USTC-selskaberne, Selfinvest Family Office og jeg selv, udtaler Torben Østergaard-Nielsen ifølge en pressemeddelelse.

Nina Østergaard Borris er gift med Andreas Borris, bor i Middelfart tæt på Den nye Lillebæltsbro og har tre børn. Hun er uddannet ved både Harvard, London School of Economics og CBS i København, hvor hun blev cand.merc. i erhvervsøkonomi. Tidligere har hun arbejdet som leder af rådgivningsvirksomheden PwC samt været ansat i Glitnir og Nordic M&A. I den periode fik hun især erfaring med restruktureringer samt køb og salg af virksomheder.

Hendes lillesøster Mia Østergaard Nielsen, der bor i København, har også en omfattende international erhvervsuddannelse og tog i 2016 eksamen fra CBS i HR (personaleledelse). Hun arbejder som analytiker i headhunterfirmaet Spencer Stuart i København.

Begge døtre har poster i nogle af koncernens bestyrelser.

Middelfart-koncernen har i de seneste 10 måneder været meget omtalt på grund af sigtelser mod flere chefer for at have overtrådt forbud mod at sælge brændstof til Syrien.

Nina, Mia og Torben Østergaard har sammen besluttet, at United Shipping & Trading Company også i fremtiden skal være ejet af deres familie. Arkivfoto: USTC
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Langeland For abonnenter

Vrede og bekymring på Sydlangeland: EUs nye fiskekvoter er dybt uretfærdige og tåbelige, mener fiskere og andre i Bagenkop

Fyn

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Langeland

Klumme: Forspildte chancer på Langeland

Indland

Chancen for at overleve hjertestop er ens i land og by: - Danskerne er fantastisk gode til at træde til 

Navne For abonnenter

Dødsfald: Else var klassisk landbokone med hjertet fyldt med overskud til andre

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

SF-kandidat i modvind efter udmelding om Broholmmøllerne

Danmark

Aktiviteter for store og små: Gode tips til efterårsferien for hele familien

Faaborg-Midtfyn

De har hele tiden haft Danmarks bedste saunaudsigt: Nu har Faaborg også Nordeuropas flotteste sauna

Ærø For abonnenter

Fra 250 kroners bådgebyr til 360 millioner kroners færger: Valgstemning og karamelkast til kommunalbestyrelsesmødet

Faaborg-Midtfyn

Synes du, Tulipbygningen skal rives ned? Vil bruge en million på undersøgelser - men så er det også sidste chance

Annonce