Annonce
Svendborg

Nigeriansk coronavariant giver ikke anledning til skærpede restriktioner

Køen for at blive testet var lang, da det mandag kom frem, at der var en ukendt coronamutation på spil i Svendborg Øst. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Ifølge Svendborg Kommunes direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse, John Jensen, bliver der ikke skærpet yderligere på de nuværende restriktioner, men han opfordrer stadig til, at folk bliver testet hyppigt.

Svendborg: Det er nu kommet frem, hvilken coronavariant der er på spil i det svendborgensiske. Det er en nigeriansk variant, B1525, som ikke er nær så smitsom, som man ellers frygtede.

Ikke desto mindre er stadig vigtigt, at man husker at overholde alle restriktioner samt at blive testet, fastslår Svendborg Kommunes direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse, John Jensen.

- Vi ligger stadig med en incidens (antal smittede per 100.000 borgere, red.) på godt 100, så vi skal stadig sørge for at overholde retningslinjer og jævnligt lade os teste, lyder det fra sundhedsdirektøren.

Annonce

En lettelse

John Jensen fortæller, at man i Svendborg Kommune er meget lettede over, at der ikke er tale om den sydafrikanske eller brasilianske variant, som det ellers først var frygtet.

- Det, vi havde fået oplyst, var, at det var en af de meget smitsomme varianter, og vi har så spurgt, hvilken det var, og nu er der blevet analyseret videre i de tests, der var positive for varianten, og man har fundet ud af, at det er den nigerianske variant, som er mindre smitsom end de to andre. Det er vi egentlig lettede over, fortæller John Jensen.

Med den nye viden om, hvilken coronavariant der er tale om, har kommunen ikke planer om at lave nye tiltag i kampen mod smitten.

- Det giver ikke anledning til, at vi skærper noget yderligere. Vi har taget de foranstaltninger, som vi mener, har været nødvendige, siger John Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce