Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgere patruljerer efter ni indbrud i lille lokalsamfund: - Det er jo nærmest en invasion

Tyvene har været på spil i Nr. Lyndelse-området, hvor der har været ni indbrud i den sidste uges tid. Foto: Kim Haugaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
En række indbrud i Nr. Lyndelse-området har nu fået borgerne til at tage sagen i egen hånd. Folk i lokalområdet patruljerer nu på vejene for at forebygge indbrud.

Nr. Lyndelse: Borgerne i Nr. Lyndelse er begyndt at kigge sig en ekstra gang over skulderen, når de går rundt på gaden. I den sidste uges tid har området nemlig været plaget af en række indbrud, og det har fået flere af beboerne til at gå en ekstra tur om aftenen for at kigge efter mistænkelige skikkelser i mørket.

- Det er tredje gang på fem år, at jeg har haft indbrud, så jeg bliver jo gal og irriteret, siger Susanne Andersen, der var offer for et indbrud forrige søndag aften.

Ifølge politiets døgnrapporter er der anmeldt ni indbrud omkring Nr. Lyndelse og Dømmestrup, men det vides ikke, om det var samme indbrudstyv. Seks af indbruddene fandt sted på samme vej, og med de mange indbrud i området begynder utrygheden langsomt at brede sig. Det har fået borgere til at opfordre folk i lokalområdet til at patruljere om aftenen.

- Det er jo nærmest en invasion, og det er kun et spørgsmål om tid, før de bevæger sig videre til de næste. Jeg tænkte, at vi var nødt til at gøre noget forebyggende og vise noget aktivitet på vejene, så de ikke slår til igen, lyder det fra Katja Lissau Erichsen, der nu går ture om aftenen for at skræmme indbrudstyvene væk.

Annonce

Tvivl om patruljer

Det er dog ikke alle i området, som mener, at det vil gøre en forskel at patruljere.

- Jeg tror ikke, det hjælper. Man skal være der i lige præcis de 10 sekunder, hvor det sker, og det er man ikke, siger Susanne Andersen.

Men selv hvis patruljerne ikke kommer til at forebygge nogle fremtidige indbrud, så synes Katja Lissau Erichsen stadig, at det er vigtigt, at de lokale står sammen om problemet.

- Det er også bare for at vise, at de ikke bare kan komme her og ødelægge vores trygge by, hvor vi alle står sammen. Vi vil sende et signal om, at det ikke bare skal være nemt for dem at komme her, siger Katja Lissau Erichsen.

Indbruddene får nu politiet til at opfordre de lokale til at indberette mistænkelig adfærd.

- Vi vil gerne høre, om der er nogle af borgerne i lokalområdet, som har observeret noget mistænkeligt. Det kan være køretøjer med udenlandsk nummerplade eller eventuelt nogle udlændinge, der er gået rundt, siger Finn Weber fra Fyns Politi.

Her her der været indbrud

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Vær med til at sætte klimakampen på dagsordenen i Faaborg-Midtfyn

Det er så stort og komplekst, at det er svært at forstå. Det med den globale klimakrise og CO2-udledningen, der er løbet løbsk, verdenshavene som stiger, og vejr og landskaber og dyreliv som forandrer sig. For hvad kommer klimaudfordringerne og klimaændringerne mon til at betyde i et boligkvarter i Årslev? Eller i et sommerhusområde ved Faaborg? Eller i køledisken i brugsen i Ringe? Hvad betyder klimakrisen egentlig for dig og mig her i Faaborg-Midtfyn? Og hvad kan og bør vi egentlig gøre, dig og mig? På avisens redaktioner i Ringe og Faaborg har vi sat os for at finde ud af, hvordan Faaborg-Midtfyn står i klimakampen. Hvad er den nuværende klimaindsats i vores vidtstrakte kommune? Hvor vi er på vej hen? Og hvad der skal sættes i gang? Vi er på vej med en stribe historier om klimakampen helt lokalt, men vi vil også gerne have dine indspark. Hvad undrer dig, når det gælder klimaudfordringen i Faaborg-Midtfyn, og hvilke spørgsmål og problematikker, synes du, at vi på redaktionen skal undersøge og lave journalistik om? Skriv til os via https://spoergredaktionen.fyens.dk/faaborg-midtfyn, og så tager vi fat i så mange læserspørgsmål som muligt - og kommer med svar. Svar på tiltale er der også den senere tid kommet til de klimaforkæmpere, som i årevis, vel nærmest et par årtier, har kæmpet for at få klimakrisen højere op på den politiske dagsorden, både lokalt, nationalt og globalt. Op til folketingsvalget i juni sidste år eksploderede klimadagsordenen, og på kort tid er stort set alle partier i Folketinget blevet mørkegrønne, og Danmark har sat sig nogle af verdens mest ambitiøse klimamål. Hvad det kommer betyde lokalt i Faaborg-Midtfyn er indtil videre svært at blive klog på, men det har vi brug for at blive klogere i en fart. Og som du kan læse i dagens avis i et interview med borgmester Hans Stavnsager (S), så er det også noget, politikerne i kommunalbestyrelsen har brug for at blive klogere på. Faaborg-Midtfyn Kommune har reelt ikke noget, der minder om en samlet klimapolitik, men det arbejdet sættes i gang i løbet meget kort tid, forsikrer borgmesteren. At Faaborg-Midtfyn ikke er længere end som så med sin klimaindsats er tankevækkende, for det er snart 12 år siden, den dengang nystartede Faaborg-Midtfyn Kommune nedsatte et særligt klimaudvalg, der med den konservative politiker Grete Justesen i spidsen skulle komme med anbefalinger til lokale klimatiltag. Resultatet af klimaudvalgets arbejde er blandt andet det biogasanlæg ved Heden, som siden åbningen sidst i 2015 har omdannet gylle og andre rester fra landbrug for fødevareproduktion til grøn klimavenlig biogas. Nogen fast og sikker forankring i Faaborg-Midtfyn Kommunes politiske liv fik klimaudvalget fra 2008 dog ikke, for så havde borgmester Stavnsager ikke i dagens avis været nødt til at kalde kommunens klimastrategi for ”outdated”. Men så er det godt, en ny lokal klimaindsats nu omsider er på tegnebrættet. Alt andet havde også været uforståeligt. For ikke at sige ansvarsløst.

Annonce